SUKAN › BERITA

Piala Asia: Fadhli Shas Ketua Pasukan Malaysia Malam Ini


Tarikh kemaskini: 10/11/2017

Oleh Mohd Haikal Mohd Isa

BURIRAM (Thailand), 10 Nov (Bernama) -- Pemain pertahanan Fadhli Shas akan mengetuai pasukan Malaysia dalam perlawanan kelayakan Piala Asia malam ini menentang Korea Utara di i-Mobile Stadium di sini, menggantikan Safiq Rahim yang digantung satu perlawanan.

Ketua jurulatih pasukan negara Nelo Vingada yang membuat pengumuman itu berkata, sebagai pemain kebangsaan paling senior, Fadhli merupakan pemain terbaik untuk mengetuai pasukan Harimau Malaya dalam perlawanan pada 8 malam (waktu tempatan), malam ini.

"Oleh kerana pasukan ini terdiri daripada ramai pemain muda, kami memerlukan pemain senior seperti Fadhli yang mempunyai karekter yang kuat untuk mengetuai pasukan. Saya pasti beliau akan melaksanakan tugasnya dengan penuh keyakinan," katanya kepada kumpulan wartawan Malaysia di sini hari ini.

Selain perlawanan malam ini, Malaysia dan Korea Utara akan berdepan sekali lagi pada Isnin depan dalam perlawanan kelayakan kedua mereka di stadium sama.

Safiq, yang dilayangkan kad merah dalam perlawanan menentang Hong Kong sebelum ini, akan kembali sebagai kapten pasukan dalam perlawanan Isnin ini, kata jurulatih dari Portugal itu.....