SUKAN › BERITA

Korea Selatan, China Destinasi Latihan Skuad B-23


Tarikh kemaskini: 10/11/2017

KUALA LUMPUR, 9 Nov (Bernama) -- Skuad bola sepak Bawah 23 (B-23) kebangsaan akan menjalani latihan intensif fasa akhir di Mokpo, Korea Selatan dan Nanjing, China bagi menghadapi pusingan akhir Kejuaraan Bola Sepak B-23 Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) 2018 di China pada awal tahun depan.

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) Datuk Hamidin Mohd Amin berkata program latihan pusat itu mendapat perkenan Presiden FAM Tunku Ismail Sultan Ibrahim selepas baginda bertemu pengendali skuad B-23 kebangsaan, Datuk Ong Kim Swee dan Timbalan Presiden FAM, Datuk Mohd Yusoff Mahadi selaku pengurus pasukan skuad B-23 di Johor Bahru, hari ini.

"Program latihan pusat luar negara di Mokpo, Korea Selatan dan Nanjing, China itu dapat direalisasikan dengan adanya hubungan rapat DYAM Tunku Presiden dengan Presiden Persatuan Bola Sepak Korea (KFA), Chung Mong Gyu dan juga Naib Presiden Persatuan Bola Sepak China (CFA), Zhang Jian," kata Hamidin dalam kenyataan dikeluarkan FAM, hari ini.

Beliau memaklumkan KFA akan menanggung semua kos latihan, penginapan dan makan minum sepanjang dua minggu skuad B-23 kebangsaan berada di Mokpo, dan layanan sama bakal diberikan CFA sepanjang seminggu skuad berkenaan berada di Nanjing.

Hamidin menjelaskan berdasarkan perancangan program berkenaan, skuad B-23 kebangsaan akan menjalani kem latihan pusat tempatan selama 20 hari di Johor Bahru dari 27 Nov-16 Dis, dengan dua perlawanan persahabatan tempatan diatur pada 9 dan 14 Dis.....