SUKAN › BERITA

Tengku Djan Ley Bakal Pertahan Gelaran Bersama Pasukan Baharu


Tarikh kemaskini: 09/11/2017

SEPANG, 9 Nov (Bernama) -- Juara bertahan, Tengku Djan Ley Tengku Mahaleel bertekad untuk membantu pasukan baharunya, Maxx Mayhem Team Nanoplus meraih kejuaraan pada Sepang 1,000km Endurance Race (S1K) di Litar Antarabangsa Sepang (SIC), hujung minggu ini.

Tengku Djan Ley yang menggemudi Mayhem- FX Tune Racing Team untuk meraih kejuaraan pada musim lepas, berkata beliau bersama dua rakan sepasukan - Keifli Othman dan Patrick Tam - cukup bersedia untuk memberi saingan sengit pada perlumbaan kereta selama sembilan jam itu, yang menarik penyertaan 37 pasukan.

"Sekiranya cuaca dan keadaan trek baik semasa perlumbaan pada Sabtu ini, saya percaya pasukan kami berpeluang cerah memenangi perlumbaan itu, namun saya menjangkakan saingan tahun ini lebih sengit berikutan beberapa kategori baharu diperkenalkan.

"Kami memiliki dua pemandu yang pantas, saya dan Keifli, serta seorang lagi pemandu 'gentleman', Patrcik, dan latihan simulasi kami berjalan dengan lancar bagi menghadapi perlumbaan tersebut," kata Tengku Djan Ley menjelang saingan berkenaan, di SIC hari ini.

Beliau berkata keadaan kereta semasa hari perlumbaan adalah elemen terpenting bagi setiap pasukan untuk meraih kejayaan pada perlumbaan kereta tahunan edisi kesembilan itu.....