SUKAN › BERITA

Vingada Atur Strategi Kemenangan Ke Atas Korea Utara


Tarikh kemaskini: 08/11/2017

Oleh Mohd Haikal Mohd Isa

BURIRAM, 8 Nov (Bernama) -- Nelo Vingada menyedari perlawanan Kelayakan Piala Asia menentang Korea Utara yang lama tertangguh dan bakal berlangsung Jumaat ini dan Isnin depan, bukanlah suatu masa yang paling selesa buat anak buahnya selepas mengharungi musim bola sepak tempatan yang panjang dan meletihkan.

Biarpun begitu, ketua jurulatih skuad bola sepak negara masih lagi menyasarkan kemenangan ke atas pasukan Korea Utara yang mempunyai ranking yang lebih tinggi.

"Perlawanan ditangguhkan tiga kali dan kini Persekutuan Bola Sepak Asia (AFC) menganjurkan perlawanan ini di venue berkecuali. Untuk satu perlawanan adalah okey , tetapi dua perlawanan untuk kedua-dua pasukan di akhir musim, ia bukanlah masa yang paling selesa.

"Saya akur ia perlu tiba di akhir musim dan pemain JDT (Johor Darul Ta'zim) juga bermain di dalam final Piala Malaysia, jadi mungkin ia bukanlah masa yang sesuai, tetapi tiada pilihan. Mari kita teruskan," kata warga Portugal itu kepada Bernama ketika ditemui di sesi latihan di Stadium Buriram, hari ini.

Skuad Harimau Malaya tiba di Buriram yang terletak di 312km di timur laut Bangkok semalam dan mengadakan latihan pertama mereka hari ini. Skuad kebangsaan dijadualkan mengadakan latihan rasmi di venue perlawanan yang ditetapkan, Stadium i-mobile esok.....