SUKAN › BERITA

Senarai Baharu Atlet Program Podium Diumum Jumaat Ini


Tarikh kemaskini: 08/11/2017

KUALA LUMPUR, 8 Nov (Bernama) -- Senarai nama atlet dan pasukan yang akan diserapkan atau digugurkan daripada Program Podium akan diumumkan Jumaat ini, kata Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin.

Katanya, beliau akan mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa prestasi tinggi penilaian program tersebut bersama dengan Institut Sukan Negara (ISN) dan Majlis Sukan Negara esok bagi memuktamadkan senarai tersebut.

Pengumuman mengenai senarai baharu atlet dan pasukan untuk Program Podium itu akan dibuat oleh pengarahnya, Tim Newenham sehari selepas mesyuarat tersebut, katanya kepada pemberita di sini hari ini,

Terdahulu, beliau mendahului aktiviti menanam pokok di kawasan 'Mini Forest' yang terletak di Bandar Sukan Kuala Lumpur sempena Program 1 Medal 1 Pokok bersama pemenang pingat emas Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) di sini.

Sebanyak 117 atlet berada dalam Program Podium di bawah seliaan ISN bagi tahun 2017 berbanding 97 atlet pada 2016. Program Podium diwujudkan dengan matlamat untuk meraih pingat emas pertama negara dalam Sukan Olimpik 2020 di Tokyo

.-- BERNAMA .
.....