SUKAN › BERITA

Lebih 5,000 Penyokong Sambut Wira JDT


Tarikh kemaskini: 05/11/2017


JOHOR BAHRU, 5 Nov (Bernama) -- Kejayaan pasukan Johor Darul Ta'zim (JDT) merangkul Piala Malaysia musim ini diraikan oleh lebih 5,000 penyokong yang membanjiri Dataran Bandaraya di sini, hari ini.

Kebanyakan penyokong dilihat tiba di dataran itu sejak awal petang bagi menyambut kepulangan pemain dan jurulatih skuad Harimau Selatan yang tiba bersama piala berprestij itu dengan menaiki bas khas tanpa bumbung, kira-kira jam 8.30 malam.

JDT menjulang kejuaraan Piala Malaysia selepas mengalahkan juara bertahan Kedah 2-0 pada perlawanan final di Stadium Shah Alam, semalam.Sebelum itu, pemain, pegawai serta barisan jurulatih JDT diarak dengan bas berkenaan bermula 7.30 malam dari Plaza Tol Skudai, sebaik tiba dari Petaling Jaya, dengan pemilik kelab JDT, Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim, turut berada dalam bas tersebut.

Bas khas itu kemudian melalui Lebuhraya Skudai-Johor Bahru dan kemudian bergerak ke kawasan hadapan Istana Bukit Serene melalui jalan di tepian Pantai Lido sebelum berakhir di Dataran Bandaraya dengan pertunjukkan bunga api selama 10 minit.....