SUKAN › BERITA

Aidil Kecewa Gagal Beraksi 90 Minit Pada Final Piala Malaysia 2017


Tarikh kemaskini: 05/11/2017

KUALA LUMPUR, 5 Nov (Bernama) -- Pertahanan Johor Darul Ta'zim (JDT) Mohd Aidil Zafuan Abdul Razak mengakui kecewa apabila tidak dapat beraksi 90 minit pada perlawanan akhir Piala Malaysia 2017 yang menyaksikan JDT melakar kemenangan 2-0 ke atas juara bertahan, Kedah di Stadium Shah Alam, semalam.

Mohd Aidil Zafuan yang sudah membuat 67 penampilan bersama JDT, dibawa keluar pada minit ke-60 untuk digantikan dengan Junior Eldstal sewaktu pasukannya sedang mendahului 1-0 selepas diusung keluar akibat kecederaan.

"Sebenarnya saya masih lagi boleh beraksi hingga ke wisel penamat tetapi perkara ini terjadi mungkin disebabkan salah faham sahaja, namun itulah hakikatnya sesebuah perlawanan yang sangat penting. Keputusan cepat harus dibuat.

"Cuma perasaan kecewa tidak dapat beraksi 90 minit itu tetap ada kerana ini adalah perlawanan akhir, saya ingin memberikan segalanya yang termampu untuk mencapai kejayaan," katanya kepada pemberita selepas perlawanan itu di sini, semalam.

Bagaimanapun beliau tetap gembira apabila disenaraikan jurulatihnya, Ulisses Morais dalam kesebelasan utama pada perlawanan tersebut meskipun beliau sebelum ini lebih banyak berada di bangku simpanan berikutan masalah kecederaan yang dialami sepanjang musim ini.....