SUKAN › BERITA

Piala Razak: Pulau Pinang Ikat Juara Bertahan Terengganu


Tarikh kemaskini: 05/11/2017

IPOH, 4 Nov (Bernama) -- Skuad hoki Pulau Pinang berjaya mengikat juara edisi lalu, Terengganu dengan kedudukan 4-4 dalam perlawanan Divisyen 1 Kumpulan A Kejohanan Hoki Piala Razak edisi ke-55 di Stadium Sultan Azlan Shah di sini, malam ini.

Terengganu yang mempamerkan aksi pantas di minit-minit awal permainan gagal mengekalkan rentak itu biarpun mendahului Pulau Pinang 4-1 menerusi jaringan pukulan sudut penalti yang dihasilkan Faizal Saari pada minit ke-26, diikuti gol padang oleh Muhammad Amirul Mirza Rozi pada minit ke-37.

Gol ketiga pasukan Terengganu kemudian diperoleh menerusi gol padang oleh Nik Muhammmad Aiman Nik Rozemi pada minit ke-53 sebelum Faizal menyumbat masuk satu lagi gol padang pada minit ke-54.

Pulau Pinang memperoleh gol sulung menerusi pukulan sudut penalti oleh Muhammad Haikal Abdul Muthalib pada minit ke-52 sebelum beliau menyempurnakan satu lagi pukulan sudut penalti pada minit ke-55.

Enggan menyerah, Pulau Pinang menambah dua lagi gol masing-masing menerusi Mohammad Rasid Baharom hasil gol padang pada minit ke-56 dan pukulan sudut penalti sekali lagi oleh Muhammad Haikal pada minit ke-58.....