BERNAMA › BERITA
Majlis Pemeteraian Kerjasama Memorandum Persefahaman (MoU) Dan Surat Hasrat (LoI) Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA)


Tarikh kemaskini: 09/11/2017

KUALA LUMPUR, 9 Nov (Bernama) -- Memorandum Persefahaman (MoU) dan Surat Hasrat (LoI) antara Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) dan Creative Content Industry Guild Malaysia (CCIG), Persatuan Animasi Malaysia (ANIMAS), Kolej Universiti Poly-Tech MARA (KUPTM) dan Airish London mengenai jalinan kerjasama strategik menerusi pengembangan pendidikan, pengajaran, penyelidikan, aktiviti-aktiviti kesenian, pembangunan keusahawanan pelajar bersama telah dimeterai pada 26 Oktober 2017 (Khamis) di Eksperimen Teater (ET), ASWARA.

Pada majlis ini, ASWARA diwakili oleh YBhg. Prof. Dato' Ir. Dr. Mohd. Rizon Juhari, Rektor ASWARA manakala dari pihak CCIG diwakili oleh YBhg. Dato' Jurey Mohd Latiff Rosli, YBhg. Dato' Mohd Aizuddin Mohd Ghazali, Presiden Airish London, dari KUPTM, YBrs. Prof. Dr. Abdul Razak Ibrahim, Naib Canselor Kolej Universiti Poly- Tech MARA (KUPTM) dan Encik Amir Hamzah Hashim, Presiden Persatuan Animasi Malaysia (ANIMAS).

For the full text, click here..
.
.
.....