ARKIB › SENARAI BERITA
Oleh Siti Salwa Shaari

TEMERLOH, 24 Feb (Bernama) --'Keakraban 'childhood friends' atau rakan sejak kecil yang terjalin antara calon bertanding dan penduduk setempat menjadi kekuatan UMNO untuk merampas semula Parlimen Temerloh dan dua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14).


MIRI, 24 Feb (Bernama) -- Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Joseph Entulu Belaun masih mengunci mulut berhubung tindakan beliau seterusnya berikutan laporan berita yang menyatakan beliau tidak akan dicalonkan semula untuk mempertahankan kerusi Parlimen Selangau pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).


ARAU, 24 Feb (Bernama) -- Pandangan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak mengenai pemimpin pembangkang akan merebut jawatan Perdana Menteri mempunyai asas yang kukuh.


ALOR SETAR, 23 Feb (Bernama) -- Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi meminta mereka yang berminat menjadi calon BN supaya bertolak ansur demi perpaduan gabungan parti itu dalam menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).


ALOR SETAR, 23 Feb (Bernama) -- Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi malam ini mengadakan perjumpaan khas dengan kepimpinan Barisan Nasional (BN) Kedah di Bangunan UMNO di sini.


GUA MUSANG, 23 Feb (Bernama) -- Anggota Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah yakin Barisan Nasional (BN) mampu membawa pulang lebih 500,000 rakyat Kelantan yang berhijrah ke negeri lain kerana faktor kerja, untuk menabur bakti di negeri itu jika BN diberi mandat mentadbir Kelantan pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14) nanti.


KOTA BHARU, 23 Feb (Bernama) -- Anggota akar umbi PAS Kawasan Kubang Kerian hari ini mendesak agar Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengemukakan hasil siasatan terhadap dakwaan kekayaan anggota keluarga Tun Dr Mahathir Mohamad.