ARKIB › SENARAI BERITA
KUALA LUMPUR, 24 Nov (Bernama) -- Syarikat penerbangan tambang rendah, AirAsia Bhd, menjelaskan dakwaan oleh Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Moktar Radin, adalah tidak benar.


KUALA LUMPUR, 24 Nov (Bernama) -- Perbadanan Perwira Niaga Malaysia (Pernama) menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan BCA Digital Sdn Bhd bagi memperluas aktiviti niaganya dengan memberi perkhidmatan runcit terbaik kepada warga dan veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM).


KUALA LUMPUR, 24 Nov (Bernama) -- Indeks Harga Pengguna Malaysia (IHP), yang mengukur inflasi, meningkat 3.7 peratus tahun ke tahun kepada 120.0 pada Oktober 2017 daripada 115.7 sebelumnya.


KUALA LUMPUR, 24 Nov (Bernama) -- Indeks Pelopor (IP), yang memantau prestasi ekonomi ke hadapan, kekal tidak berubah pada 2.6 peratus pada September 2017, kata Jabatan Perangkaan Malaysia.


KUALA LUMPUR, 24 Nov (Bernama) -- AirAsia X Bhd (AAX) merupakan kaunter paling cergas diniagakan dalam sesi pagi ini selepas mengumumkan keputusan tahun kewangan suku ketiganya yang rendah.


KUALA LUMPUR, 24 Nov (Bernama) -- CIMB Bank Bhd mengorak langkah kehadapan dalam perbankan digital dengan menjadi bank pertama di Malaysia menerima kelulusan sandbox kawal selia bagi elektronik Kenali-Pelanggan-Anda (e-KYC) untuk meningkatkan perkhidmatan perbankan penggunanya.


Oleh M. Saraswathi

BRUSSELS, 24 Nov (Bernama) -- Ferrero, syarikat Itali yang menghasilkan Nutella, yakin dapat merealisasikan 100 peratus minyak sawit lestari di Eropah jika penggiat industri sedia membayar harga premium untuknya.