ARKIB › SENARAI BERITA
KOTA KINABALU, 20 Nov (Bernama) -- Ketua Menteri Sabah Tan Sri Musa Aman berkata sebanyak RM71.9 juta bagi belanja pengurusan dan RM219.1 juta bagi perbelanjaan pembangunan diperuntukkan kepada Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCom) sejak penubuhannya pada 1 April 2013.


KUALA LUMPUR, 20 Nov (Bernama) -- Jawatankuasa Khas Jenayah Siber telah ditubuhkan bagi membanteras dan menangani jenayah siber di negara ini.


KUALA LUMPUR, 20 Nov (Bernama) -- Pelajar di negara ini yang ingin melanjutkan pelajaran dalam bidang perubatan boleh memilih untuk mengikuti pengajian di 33 kolej perubatan yang diiktiraf di seluruh negara, persidangan Dewan Rakyat diberitahu hari ini.


KUALA NERUS, 20 Nov (Bernama) -- Terengganu merekodkan pendaftaran tertinggi untuk program Sahabat Gerakan Revolusi Anti Rasuah (Gerah), iaitu seramai 11,000 orang setakat hari ini.


Oleh V. Sankara Subramaniam

SHAH ALAM, 20 Nov (Bernama) -- Jika dahulu nelayan di pesisir pantai Selangor hanya bergantung kepada hasil tangkapan yang tidak menentu menerusi kaedah tradisi iaitu menjaring ikan, kini golongan itu mampu mempelbagaikan pendapatan menerusi projek kebun kerang.


JOHOR BAHRU, 20 Nov (Bernama) -- Pemilik syarikat perancang perkahwinan 'Zurin Jundi' didakwa di Mahkamah Majistret di sini, hari ini atas pertuduhan menipu seorang wanita membabitkan kerugian berjumlah RM8,500 pada tahun ini.


KUANTAN, 20 Nov (Bernama) -- Kerajaan Negeri Pahang tidak berhasrat untuk menaikkan tarif air walaupun Pengurusan Air Pahang Berhad (Paip) menanggung defisit kira-kira RM10 juta sebulan.