ARKIB › SENARAI BERITA
SEREMBAN, 22 Jan (Bernama) -- Polis menahan seorang lelaki hari ini bagi membantu siasatan kes kebakaran Tokong Then Sze Koon berusia 154 tahun yang merupakan antara tokong tertua di Negeri Sembilan, semalam.


KUALA LUMPUR, 22 Jan (Bernama) -- Dua lelaki, masing-masing warga tempatan dan Indonesia ditahan kerana disyaki terlibat dalam kumpulan pengganas Daesh dan merancang untuk membuat serangan di Malaysia dan Indonesia.


SEREMBAN, 22 Jan (Bernama) -- Bekas Pengurus Besar Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) Mohd Raus Borhan, 71, dimasukkan ke Hospital Tuanku Jaafar (HTJ) di sini selepas dikesan menghidap strok otak.


PUTRAJAYA, 22 Jan (Bernama) -- Tindakan kerajaan negeri Selangor menghentikan peruntukan kewangan untuk wakil-wakil rakyat PAS membuktikan kerajaan pakatan di negeri itu telah menjadi kerajaan cacamarba dan rakus kuasa, kata Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor Tan Sri Noh Omar.


JOHOR BAHRU, 22 Jan (Bernama) -- Seorang lelaki warga emas yang dilaporkan hilang ketika memancing bersendirian di Sungai Parit Lapis Bangas, Seri Medan, Batu Pahat dekat sini semalam, ditemukan lemas hari ini.


GEORGE TOWN, 22 Jan (Bernama) -- Lebih 1.2 juta penganut agama Hindu dari seluruh negara dan pelancong asing dijangka membanjiri Kuil Arulmigu Balathandayuthapani di Jalan Kebun Bunga di sini bersempena sambutan Thaipusam pada 31 Jan.


JOHOR BAHRU, 22 Jan (Bernama) -- Sebanyak 44 negara telah mengesahkan penyertaan dalam Festival Layang-Layang Sedunia Pasir Gudang 2018 yang dijadualkan berlangsung di Bukit Layang-layang, Taman Bandar, Pasir Gudang, di sini dari 28 Feb hingga 4 Mac depan.