•   

PERSPEKTIF ISU MASA KINI › SENARAI BERITA

MELAKA, (Bernama) -- UMNO dan Barisan Nasional mempunyai rekod yang baik dan konsisten dalam menyalurkan pelbagai bentuk bantuan dan sumbangan kepada rakyat tanpa mengira fahaman politik, agama atau bangsa.


Oleh Rohaiza Ab Rahman

KOTA BHARU, (Bernama) -- Projek Pembangunan Lembangan Sungai Bersepadu (PLSB) Sungai Kelantan bukan sahaja mampu melenyapkan mimpi ngeri Bah Kuning 2014 malah melonjakkan ekonomi rakyat yang tinggal di sepanjang Sungai Kelantan dan beberapa sungai utama lain.


KUALA TERENGGANU, (Bernama) -- Misi dan visi melahirkan individu berkeperibadian mulia serta berdaya saing hanya akan tercapai jika masyarakat mengubah cara pemikiran.


KUALA LUMPUR (Bernama) -- Disenaraikan di tahap terendah dalam sistem ranking keselamatan dan sekuriti yang diperkenalkan oleh Amerika Syarikat menunjukkan Malaysia diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk aspek-aspek keselamatan di kalangan pelancong.


Oleh Rosmalis Anuar

PUTRAJAYA (Bernama) -- Memandu pulang dari tempat kerja dalam kesesakan jalan raya mampu memberi tekanan kepada kebanyakan individu, namun bagi ibu mengandung, tekanan yang dihadapi lebih hebat apabila ada antara mereka terpaksa menanggung kesakitan akibat duduk terlalu lama di dalam kenderaan.


KUALA LUMPUR,(Bernama) -- Berikut teks penuh kenyataan media oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkenaan pelantikan firma audit bagi jalankan siasatan ke atas projek Kuala Lumpur Vertical City (KLVC) yang sedang dibangunkan oleh Synergy Promenade Sdn Bhd (SPSB) di atas tanah milik FELDA.


Oleh Nik Nurfaqih Nik Wil

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Sebagai negara berhemah dan peka terhadap isu sejagat, Malaysia tidak pernah memungkiri janjinya untuk memberi sumbangan melalui misi kemanusiaan, sama ada dengan menghantar bantuan ke negara yang memerlukannya atau menyampaikan suara hati rakyatnya tentang sesuatu perkara ke peringkat antarabangsa.