•   

PERSPEKTIF ISU MASA KINI › SENARAI BERITA

Oleh Kisho Kumari Sucedaram

SHAH ALAM, (Bernama) -- Prof Yusof Ghani, seorang daripada pelukis terkenal Malaysia, mahu menggunakan seni dalam pakaian Islamik untuk menjadikannya lebih menarik, dan tidak hanya untuk orang Islam sahaja


Oleh Aishah Mohmad Afandi

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Tidak ramai anak muda yang berminat untuk menghabiskan wang, masa dan tenaga untuk menjadi sebahagian daripada usaha menyelamatkan hidupan liar


Fokus Berita Oleh Amrizan Madian

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Berapa banyak peralatan elektrik di rumah anda?.


Oleh Yasmin Ahmad Zukiman

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- "Harga petrol RON95 dan RON97 bulan hadapan dijangka naik"... Maka dengan sekelip mata, laman sosial pasti dipenuhi dengan kupasan dan hujah 'pakar-pakar ekonomi maya' yang kebanyakan hujahan mereka tidak didokong dengan fakta.


Oleh Sharifah Hunaini Syed Ismail dan Nik Nur Izzatul Hazwani Nik Adnan

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Kemajuan yang dicapai agensi berita Bernama, yang akan menyambut ulang tahun ke-50 pada Mei ini sentiasa mendapat tempat istimewa di hati Shahnan Abdullah.


Oleh Azman UjangKUALA LUMPUR, 15 Mac (Bernama) -- Kementerian Kesihatan perlu membuat pelaburan ketara dalam maklumat mudah difahami kepada orang ramai bagi menggalakkan gaya hidup sihat kerana rakyat Malaysia secara amnya tidak sihat, kata bekas Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Ismail Merican.


Fokus Berita Oleh Hamdan Ismail

LANGKAWI, (Bernama) -- Persatuan Pelancongan Langkawi (LTA) mendedahkan kewujudan pihak ketiga memborong bilik-bilik hotel sebelum bermulanya acara besar seperti Pameran Maritim dan Aeroangkasa Antarabangsa Langkawi (LIMA), menyebabkan harganya melambung .