AM › BERITA

Penduduk Kampung Temui Mayat Remaja Hilang Berdekatan Jeti Sekolah


Tarikh kemaskini: 10/11/2017

LAHAD DATU, 10 Nov (Bernama) -- Mayat seorang remaja lelaki yang dilaporkan hilang dan dikhuatiri lemas selepas dua bot berlanggar di perairan Tambisan, dekat sini, Rabu lepas, ditemukan hari ini.

Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Sabah dalam kenyataan berkata mayat Abu Sabri Jalani, 18, ditemukan penduduk kampung berhampiran sebuah jeti sekolah di Tambisan Darat pada jam 1.30 tengah hari.

"Mayat itu dijumpai 50 meter dari jeti sekolah dan telah diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut," menurut kenyataan itu.

Jabatan itu berkata pihak bomba dengan kerjasama pelbagai agensi penyelamat termasuk Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) serta penduduk kampung menjalankan operasi mencari dan menyelamat dengan keluasan dua kilometer dari lokasi kejadian.

Rabu lepas, APMM mengaktifkan operasi mencari dan menyelamat mangsa selepas dilaporkan hilang dan dikhuatiri lemas di perairan Tambisan ekoran bot dinaiki bersama dua rakannya berlanggar dengan sebuah bot lain.....