AM › UTAMA


TAWAU, 21 Feb (Bernama) -- Anggota Parlimen Kalabakan, Datuk Seri Abdul Ghapur Salleh mencadangkan agar Karnival Jualan Sentuhan Rakyat (KJSR) dapat diadakan selama setahun berbanding tempoh enam bulan tahun ini oleh agensi pelaksana Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK).
KULIM, 21 Feb (Bernama) -- Pesara polis digalakkan menggunakan sepenuhnya aplikasi Volunteer Smartphone Patrol (VSP) dalam usaha membantu mencegah jenayah di kawasan mereka.


KUALA LUMPUR, 21 Feb (Bernama) -- Seorang lelaki warga Filipina yang dipercayai pernah terlibat dalam beberapa siri latihan ala tentera di salah sebuah kem di selatan Filipina antara 11 individu yang ditahan di Sabah dan Singapura kerana disyaki terlibat dengan kumpulan pengganas.


KUALA LUMPUR, 21 Feb (Bernama) -- Agensi Kerjasama Antarabangsa Jepun (JICA) kini menjalankan kajian kemungkinan untuk melaksanakan aktiviti pengkomposan sisa makanan dan kitar semula di Cameron Highlands, Pahang, yang bermula pada November 2017 hingga Februari 2019.


JOHOR BAHRU, 21 Feb (Bernama) -- Tiga sekeluarga dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas pertuduhan membekalkan susu rumusan bayi yang menggunakan cap dagangan palsu, tahun lepas.