AM › UTAMA


KUCHING, 22 Nov (Bernama) -- Kerajaan Persekutuan dan Konsortium BBK Sdn Bhd hari ini menandatangani perjanjian bagi melaksanakan Skim Transformasi Bas Henti-henti (SBTS) di Kuching dan Kota Samarahan.
KUCHING, 22 Nov (Bernama) -- Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) dan FAS Holdings Sdn Bhd memeterai memorandum persefahaman (MoU) memperkenalkan Konsep Komuniti Tanpa Tunai bersama Ketua Masyarakat, Ketua Kaum serta penduduk sekitar kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Satok.


MELAKA, 22 Nov (Bernama) -- Kerajaan negeri Melaka akan membentangkan Bajet 2018 pada persidangan Dewan Undangan Negeri Melaka yang dijadualkan pada Isnin depan (27 Nov), kata Ketua Menteri Datuk Seri Idris Haron.


KUALA LUMPUR, 22 Nov (Bernama) -- Pusat Sasaran Nasional (NTC), agensi di bawah Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) yang beroperasi sejak 2016, setakat ini telah berjaya mengesan transaksi berkaitan hasil daripada aktiviti haram dan pembiayaan keganasan.


KUCHING, 22 Nov (Bernama) -- Seramai 10 pelajar kaum Penan berpeluang menerima pendedahan antarabangsa menerusi Persidangan TEDxKenyalang pada 25 dan 26 Nov ini di Pusat Konvensyen Borneo Kuching di sini selepas mereka ditaja oleh syarikat tempatan Kenyalang Capital Ventures Sdn Bhd.