AM › UTAMA


MELAKA, 30 Mac (Bernama) -- Sebanyak 54 orang daripada 15 keluarga di Taman Awan Biru, Alor Gajah dekat sini dipindahkan di pusat pemindahan sementara apabila rumah mereka dilanda banjir kilat, hari ini.
JAKARTA, 30 Mac (Bernama) -- Setelah kejadian seorang petani maut ditelan ular sawa di Sulawesi Barat semalam, polis daerah Mamuju hari ini mengeluarkan nasihat agar para petani tidak keseorangan ketika di kebun bagi mengelak kejadian yang tidak diingini berlaku.


MELAKA, 30 Mac (Bernama) -- Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) melalui Technology Park Malaysia hari ini mengagihkan sebanyak 2,700 unit "Qamus Digital" kepada 118 sekolah di Melaka melibatkan peruntukan berjumlah RM300,000
KUALA TERENGGANU, 30 Mac (Bernama) -- Kerajaan Terengganu telah meningkatkan jumlah peruntukan membina rumah untuk golongan asnaf kepada RM60,000 seunit berbanding RM40,000 sebelum ini.


KUALA KANGSAR, 30 Mac (Bernama) -- Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) memperuntukkan RM56.85 juta untuk aktiviti memakmurkan masjid dan pendidikan Islam di Perak, kata Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir.