AM › UTAMA


KLANG, 21 Sept (Bernama) -- Seorang penganggur dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas tuduhan sengaja menyebabkan kecederaan ke atas jirannya menggunakan sebatang kayu rotan, dua minggu lepas.
KUALA LUMPUR, 21 Sept (Bernama) -- Jambatan Sungai Selangor, Hulu Selangor di Jalan Kuala Lumpur-Tanjung Malim akan ditutup sementara kepada semua lalu lintas bagi tujuan pemasangan rasuk jambatan Isnin ini, bermula dari 8 pagi hingga 7 malam.


KUALA LUMPUR, 21 Sept (Bernama) -- Kerajaan Kelantan digesa menarik balik larangan persembahan tarian Mak Yong dan lain-lain bentuk seni tradisional Melayu secara terbuka.


KANGAR, 21 Sept (Bernama) -- Sebanyak lapan pusat pemindahan dibuka setakat pukul 10.30 malam ini di Perlis, menempatkan 496 mangsa daripada 136 keluarga berikutan hujan lebat sejak awal pagi tadi yang mengakibatkan banjir di beberapa kawasan di negeri ini.


KUALA LUMPUR, 21 Sept (Bernama) -- Pengasas syarikat produk kecantikan Vida Beauty Sdn Bhd, Datuk Seri Hasmiza Othman berhasrat untuk membawa 18 pelajar yang terlibat dalam kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah (DQI) di Jalan Keramat Ujung di sini, untuk menunaikan umrah dalam masa terdekat.