1MALAYSIA › LIST NEWS

KUALA LUMPUR, 15 Dis (Bernama) -- Rang Undang-Undang Perbekalan 2016 diluluskan di Dewan Negara pada Selasa malam selepas hangat dibahaskan sejak 7 Dis lepas.


KUALA LUMPUR, 15 Feb (Bernama) -- Kira-kira dua juta penerima bayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 2014) yang tidak mempunyai akaun bank, akan menerima baucar secara berperingkat dalam tempoh tidak melebihi 20 hari, bermula 23 Feb ini.


IPOH, 12 Jan (Bernama) -- Penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) diminta memaklumkan nombor akaun bank mereka kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) jika belum berbuat demikian sebelum 31 Jan bagi proses pembayaran.


KUALA PILAH, 26 Dis (Bernama) -- Kedai Kain Rakyat 1Malaysia (KKR1M), satu daripada produk jenama 1Malaysia, kini semakin mendapat tempat di hati rakyat apabila menjadi pilihan dan kerap dikunjungi orang ramai bagi mendapatkan kain berkualiti pada harga rendah.


KEMAMAN, 10 Dis (Bernama) -- Kelab Putera 1Malaysia (KP1M) menggunakan empat kenderaan berat termasuk dua treler untuk membawa bantuan kemanusiaan yang akan diagihkan kepada penduduk yang terjejas akibat banjir di daerah Kemaman.


KUALA LUMPUR, 2 Dis (Bernama) -- Permohonan dalam talian untuk Projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) sudah mencapai 30,000 setakat ini, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Shahidan Kassim memberitahu Dewan Rakyat hari ini.


KUALA LUMPUR, 29 Nov (Bernama) -- Sebanyak lapan daripada 68 permohonan untuk peruntukan Tabung Penyelenggaraan 1Malaysia (TP1M), iaitu bantuan penyelenggaraan bangunan berstrata milik swasta, yang diterima daripada penduduk Pulau Pinang, diluluskan Kementerian Wilayah Persekutuan (KWP) tahun ini.