RENCANA › SENARAI BERITA

Oleh Sakini Mohd Said

PUTRAJAYA (Bernama) -- Menempuh perjalanan lebih lima jam dari Alor Setar, Kedah ke Kuala Lumpur semata-mata untuk mendapatkan pekerjaan bukanlah masalah bagi Muhammad Mahfudz Mohammad Yusuf.


Oleh Soon Li Wei

KUALA LUMPUR(Bernama) -- Dewan teater yang hingar sebentar tadi beransur hening tatkala lampu pentas dinyalakan, agak malap khusus disesuaikan dengan suasana persembahan.


Oleh Shanika Abdul Latib

SIK (Bernama) --Masih ingatkah lagi replika kapal terbang gergasi yang pernah menarik ribuanpengunjung ke Kampung Batu Besar, Sik pada musim Pilihan raya Umum Ke-13 yang lepas?


Oleh Wan Asmanizan Wan Ahmad Najib

KUALA SELANGOR(Bernama) -- Captain Shrimp Restaurant di Apps Hotel yang terletak di Jalan Kuala Selangor-Tanjong Karang menawarkan hidangan makanan laut yang amat menyelerakan.


Oleh Shakir Husain

NEW DELHI(Bernama) -- Lebih150 petani darinegeri Tamil Nadutiba di New Delhi pada Mac dan melancarkanprotesberterusan yang memeranjatkan masyarakattempatan.


Oleh Alias Puteh

KULIM (Bernama) -- Kaum Hawa masyarakat Melayu pada zaman dahulu mengamalkan pelbagai petua tradisional untuk menjaga kebersihan diri,terutamanya penjagaan dalaman dan peribadi wanita.


Oleh ALI IMRAN MOHD NOORDIN

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Pemilihan Yang di-Pertuan(YDP)Agongsebagai pemerintah tertinggi negarasecara bergilir melambangkan kestabilan sistem pentadbiran yang diguna pakaidi Malaysia.