RENCANA › SENARAI BERITA

Oleh Sakini Mohd Said

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Setiap kali menjelangnya bulan ini, debaran warga peneroka Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) agak berbeza berbanding bulan yang sebelumnya.


Oleh Fadzli Ramli

MELAKA (Bernama) -- Kucing berkeliaran di merata tempat, mengiau kelaparan dan mengharapkan makanan daripada orang ramai adalah sesuatu yang biasa kita lihat setiap hari terutamanya di kawasan pasar, gerai dan restoran.


Oleh Nor Amirah Mahmuddin

PULAU PINANG (Bernama) -- Tatkala ramai yang masih berada dalam 'mood' raya dan meneruskan sambutan lebaran dengan meriah, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) memilih untuk mengadakan aktiviti advokasi bagi menghulurkan tangan kepada warga yang kurang bernasib baik dalam siri jelajah baru-baru ini.Oleh Erda Khursyiah Basir

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Perjalanan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) yang ditubuhkan pada 1 Julai 1956 untuk membangunkan tanah dan penempatan semula dengan objektif membasmi kemiskinan melalui penanaman sawit dan getah, bukanlah semudah yang disangka.


Oleh Voon Miaw Ping

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Wanita Malaysia harus berbangga dengan pencapaian Siti Fairoza Amalinna Abdul Ghani kerana berjaya melakar nama dalam bidang pekerjaan yang sebelum ini hanya dikuasai kaum adam.


Oleh Massita Ahmad

Pewarta Bernama di Singapura, Massita Ahmad berkongsi kisah di republik ini.

SINGAPURA (Bernama) -- Perkahwinan antara etnik terus meningkat di Singapura dengan kenaikan hampir tiga kali ganda pada 2016 berbanding 7.6 peratus pada 1990.


Oleh Sakini Mohd Said

SERDANG (Bernama) -- "Semua yang berada di dalam dewan ini sila tutup mata. Apa yang kamu perlu lakukan adalah cuba bayangkan dalam masa 10 minit keadaan hari tua anda atau apa sahaja yang terlintas dalam fikiran apabila disebut perkataan 'tua',".