EKONOMI › BERITA


Malaysia Autoshow 2017 Capai Tahap Baharu


Tarikh kemaskini: 09/11/2017


KUALA LUMPUR, 9 Nov (Bernama) -- Institut Automotif Malaysia (MAI), penganjur Autoshow Malaysia 2017, telah meletakkan pameran kereta yang terbesar di Malaysia itu ke tahap yang baharu dengan menampilkan simposium dan festival muzik.

MAI dalam satu kenyataan hari ini, berkata acara tahun ini akan menampilkan Simposium Automotif Antarabangsa Kuala Lumpur dan Festival SoundValley 2017, yang diadakan serentak dengan pameran kereta itu yang bertempat di Taman Pameran Pertanian Malaysia, Serdang.

Bertemakan "Mobiliti yang Pintar, Selamat dan Mampan", Malaysia Autoshow diadakan dari 9 -12 Nov, mulai 10 pagi hingga 9 malam.

Pameran tersebut menampilkan 170 peserta, mempamerkan pelbagai produk teknologi dan perkhidmatan yang berkaitan dengan automotif termasuk memberikan perkembangan terkini kepada peminat dunia permotoran mengenai jenama kenderaan kegemaran mereka.

Pengunjung juga akan dapat menikmati pemeriksaan kereta 39 titik percuma melalui Minggu Penjagaan Kereta yang diadakan sebagai sebahagian daripada pameran itu.....