EKONOMI › BERITA


Malaysia Manfaatkan WTM 2017 Untuk Promosi Tahun Melawat Malaysia 2020


Tarikh kemaskini: 09/11/2017

KUALA LUMPUR, 9 Nov (Bernama) -- Malaysia memanfaatkan penyertaannya dalam World Travel Mart (WTM) 2017 di London untuk mempromosi Tahun Melawat Malaysia 2020 selain meraih keyakinan pemain industri dalam usaha meningkatkan penembusan pasaran United Kingdom (UK) dan Eropah.

Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata ini seiring dengan sasaran negara untuk menarik 36 juta pelawat.

"Malaysia berhasrat meningkatkan kemasukan dari pasaran UK dan Eropah menerusi kerjasama dengan syarikat penerbangan seperti Singapore Airlines, Etihad Airways, Emirates, Qatar Airways dan KLM Royal Dutch Airlines," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Mohamed Nazri berkata pembangunan industri pelancongan Malaysia termasuk siapnya sistem pengangkutan Transit Aliran Massa menjelang Tahun Melawat Malaysia 2020 turut mencerminkan kesungguhan hasrat Malaysia untuk berkembang dan menjadi destinasi pelancongan utama.

Ini juga memberi jaminan kepada pemain industri di London akan komitmen Malaysia terhadap pertumbuhan sektor pelancongan, katanya.....