• Hubungi kami 03-26939933
  • E-mel helpdesk@bernama.com
  • Ahad, 19 November 2017  PERSPEKTIF ISU MASA KINI › SENARAI BERITA
PUTRAJAYA, (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak adalahrakanyang boleh dipercayai Presiden Amerika Syarikat Donald Trump dan merupakan rakan yang diberikan perhatian penting termasuk dalam isu-isu yang diketengahkan Malaysia.


PERTUBUHAN BANGSA-BANGSA BERSATU, (Bernama) -- Seorang utusan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) telah meminta agar langkah-langkah dipertingkat bagi melindungi dan membantu mangsa keganasan seksual dalam kalangan ribuan pelarian masyarakat Islam Rohingya yang tinggal sekitar bandar Cox Bazar di Bangladesh, lapor Associated Press of Pakistan (APP).


Oleh Norul Akma Mohd Zain

PULAU PINANG, (Bernama) -- Sejak dua bulan kebelakangan ini Pulau Pinang dilanda musibah silih berganti daripada tanah runtuh dan kemalangan jalan raya yang mengorbankan banyak nyawa sehinggalah kepada banjir besar.


Oleh Kamarul Ariffin Md Yassin

COX'S BAZAR (Bangladesh), (Bernama)--Sewaktu Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidimelawatkem pelarian Rohingya di siniIsninlalu,jumlah wartawanyang hadir membuat liputanprogram itu agak mengejutkan penulis.


Oleh S Kisho Kumari

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Deepavali adalah masa terbaik untuk seseorang memakai pakaian tradisional yang menjadi tarikan sepanjang hari dan juga menggayakan pakaian tercantik pada hari berkenaan khususnya dalam media sosial.


Oleh Fatin Nabihah Marzuki

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Hasratuntuk memiliki rumahsendiri bagi seorang pegawai bank terutamanyadi tengah bandar rayaakhirnya tercapai menerusi projekRumahWilayahPersekutuan (Rumawip), satu inisiatif kerajaanbagimembolehkan golonganberpendapatan sederhana memiliki rumah sendiri.


Oleh Voon Miaw Ping dan Siti Radzeah Rahmat

KUALA LUMPUR, 6 Okt (Bernama) -- Rakyat Malaysia dijangka terus aktif dalam tenaga kerja dan mencari pekerjaan menjangkaui umur 60 tahun, ini mendorong kepada keperluan mengenai kaedah yang perlu diambil dalam menangani isu pekerja yang semakin tua memandangkan negara bakal menjadi negara menua, demikian menurut satu kaji selidik.Warning: include(../pageview/pageview.php) [function.include]: failed to open stream: Permission denied in /www/htdocs/bernama/v7/bm/ge/perspectives.php on line 68

Warning: include() [function.include]: Failed opening '../pageview/pageview.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/htdocs/bernama/v7/bm/ge/perspectives.php on line 68