• Hubungi kami 03-26939933
  • E-mel helpdesk@bernama.com
  • Selasa, 23 Januari 2018  PERSPEKTIF ISU MASA KINI › SENARAI BERITA
KUALA LUMPUR (Bernama) -- Disenaraikan di tahap terendah dalam sistem ranking keselamatan dan sekuriti yang diperkenalkan oleh Amerika Syarikat menunjukkan Malaysia diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk aspek-aspek keselamatan di kalangan pelancong.


Oleh Rosmalis Anuar

PUTRAJAYA (Bernama) -- Memandu pulang dari tempat kerja dalam kesesakan jalan raya mampu memberi tekanan kepada kebanyakan individu, namun bagi ibu mengandung, tekanan yang dihadapi lebih hebat apabila ada antara mereka terpaksa menanggung kesakitan akibat duduk terlalu lama di dalam kenderaan.


KUALA LUMPUR,(Bernama) -- Berikut teks penuhkenyataan mediaoleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razakberkenaanpelantikanfirma audit bagi jalankan siasatan ke atasprojekKuala Lumpur Vertical City (KLVC) yang sedang dibangunkan oleh Synergy Promenade Sdn Bhd (SPSB)di atas tanah milik FELDA.


Oleh Nik Nurfaqih Nik Wil

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Sebagai negara berhemah dan peka terhadap isu sejagat, Malaysia tidak pernah memungkiri janjinya untuk memberi sumbangan melalui misi kemanusiaan, sama ada dengan menghantar bantuan ke negara yang memerlukannya atau menyampaikan suara hati rakyatnya tentang sesuatu perkara ke peringkat antarabangsa.


29 DISOleh V.Sankara Subramaniam dan Siti 'Aisyah Harun

SHAH ALAM, 29 Dis (Bernama) -- Sepanjang 2017, pelbagai isu hangat membelenggu Selangor termasuk dilema politik dan pentadbiran kerajaan negeri sehingga menjurus kepada keraguan terhadap kredibiliti dan kemampuan Menteri Besarnya Datuk Seri Mohamed Azmin Mohd Ali dalam mentadbir negeri.


KUALA LUMPUR, 25 Dis (Bernama) -- Majlis pertabalan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-15 yang diadakan penuh istiadat antara sorotan penting membabitkan institusi diraja yang mendapat liputan meluas media sepanjang 2017.


Oleh Farhanah Azmi

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Penganjuran dan kejayaan negara dalam temasya Sukan SEA ke-29 dan Sukan Para ASEAN Kesembilan adalah bukti jelas rakyat bersatu di bawah sukan dan sokongan padu mereka menyemarakkan kejayaan dan pencapaian atlet negara.Warning: include(../pageview/pageview.php) [function.include]: failed to open stream: Permission denied in /www/htdocs/bernama/v7/bm/ge/perspectives.php on line 68

Warning: include() [function.include]: Failed opening '../pageview/pageview.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/htdocs/bernama/v7/bm/ge/perspectives.php on line 68