• Hubungi kami 03-26939933
  • E-mel helpdesk@bernama.com
  • Rabu, 20 September 2017  PERSPEKTIF ISU MASA KINI › SENARAI BERITA
KUALA LUMPUR, 19 Sept (Bernama) -- Polis hari ini meneruskan siasatan terhadap tragedi kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung di sini dengan menggunakan dron bagi merakaman lokasi kebakaran dari udara.


KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Kalau kita berjalan di kota Jakarta, Bandung, Surabaya, Bali ataupun di Jogjakarta malah ke seluruh pelusuk negara Indonesia hari ini, ternyata tidak kelihatan kegiatan judi.


Fokus Berita Oleh Noor Bakhtiar Ahmad

BA'KELALAN, (Bernama) -- Bunyi bingit dari jana kuasa tidak mengganggu tumpuan lelaki ini memeriksa sistem tenaga hidro mikro di bawah projek iM Sarawak yang menjadi nadi membekal tenaga elektrik 24 jam secara percuma, sejak lebih setahun lalu ke Kampung Long Telingan.


BALING, 10 Sept (Bernama) -- Kira-kira 200 anggota pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Baling hari ini mengadakan perhimpunan bagi mendesak kerajaan Myanmar menghentikan kekejaman terhadap etnik Rohingya di negara itu.


Daripada Mokthar Hussain

WASHINGTON DC, 10 Sept (Bernama) -- Tan Sri Zulhasnan Rafique, 62, sudah lapan bulan menjadi duta besar di Amerika Syarikat dan menggalas tugas mencabar.


Oleh Abdul Aziz Harun

KUCHING,(Bernama) -- Apabila keputusan Mahkamah Tinggi Kuching pada 17 Jun lalu memuktamadkan bahawa pilihan raya kecilDewan Undangan Negeri Pujut di Miri yang direncanakan pada awalnya tidak perlu diadakan, ada sebilangan petugas media di sini yang terbabit secara tidak langsung dengan pilihan raya itu menarik nafas lega.


Fokus Berita Oleh Emin Madi

TONGOD, (Sabah) (Bernama) -- Aktiviti pemburuan haram terus menjadi ancaman terbesar kepada pemuliharaan hidupan liar di Sabah, menurut seorang pakar yang menegaskan bahawa kunci utama untuk menangani masalah ini ialah memperkukuhkan penguatkuasaan di sekitar zon penampan.Warning: include(../pageview/pageview.php) [function.include]: failed to open stream: Permission denied in /www/htdocs/bernama/v7/bm/ge/perspectives.php on line 68

Warning: include() [function.include]: Failed opening '../pageview/pageview.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/htdocs/bernama/v7/bm/ge/perspectives.php on line 68