Bernama.com
Am 06 Mei, 2009 23:03 PM
 
Anggota PGA Ditemui Mati Dengan Kesan Tembakan


PADANG BESAR, 6 Mei (Bernama) -- Seorang anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) ditemui mati dengan kesan tembakan di sebuah pos kawalan sempadan Malaysia-Thailand di Bukit Kwan Chu dekat sini hari ini.

Mayat L/Kpl Ngah Nordin Abu, 49, yang berasal dari Perak ditemui rakan setugasnya berlumuran darah dalam keadaan terlentang di lantai pos kawalan itu pada pukul 11.30 pagi.

Ketua Polis Daerah Padang Besar Supt Che Man Md Dros berkata anggota Batalion 3 PGA yang berpangkalan di Bidor, Perak itu baru tiba di tempat tugasannya semalam dan semasa kejadian, beliau berseorangan di pos itu.

Katanya mayat Ngah sudah dihantar ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) untuk bedah siasat dan menurutnya sementara menunggu keputusan bedah siasat, kes itu diklasifikasikan sebagai kematian mengejut.

Beliau berkata turut ditemui di sebelah mayat Ngah ialah senjata api jenis M-16, namun menurutnya sehingga ini masih belum dapat sekiranya tembakan itu berpunca daripada senjata berkenaan.

-- BERNAMA


Copyright 2017 BERNAMA. All rights reserved.
This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed in any form except with the prior written permission of BERNAMA.
Disclaimer.
Best viewed in Internet Explorer 4.0 & above with 800 x 600 pixels