English Version
Utara Selatan Timur Tengah Sabah &Sarawak
|Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
menu utama
laman utama
senarai berita
arkib berita
pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Selangor
Kerajaan Negeri Sembilan
Dewan Bandaraya Kuala Lumpur
Perbadanan Putrajaya


Berita Tengah

Rumah Terbuka Deepavali Anjuran Makkal Sakti Di Rembau Meriah
REMBAU, 22 Okt (Bernama) -- Kira-kira 1,000 tetamu hadir di Majlis Rumah Terbuka Deepavali anjuran Parti Makkal Sakti Malaysia di Dewan Orang Ramai Rantau dekat sini, hari ini.

ANGKASA Galak Lebih Ramai Pesara Sertai Koperasi
SEREMBAN, 22 Okt (Bernama) --Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (ANGKASA) mengharapkan pesara dan bakal pesara kerajaan melibatkan diri secara aktif dalam gerakan koperasi negarabagi meningkatkanpendapatanmereka.

Hampir 59,000 Kg Sampah Dikutip Dari Sungai Sekitar Lembah Klang
KUALA LUMPUR, 21 Okt (Bernama) -- Sebanyak 58,847 kilogram (kg) sampah telah dikutip dari sungai-sungai sekitar Lembah Klang sepanjang tempoh enam bulan pertama tahun ini, kata Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Program Jambori Platform Anggota Pengakap Tingkat Kemahiran Komunikasi
KUALA LUMPUR, 19 Okt (Bernama) -- Program Jambori Di Udara (JOTA)ke-60 dan Jambori di Internet (JOTI) ke-21 peringkat negeri Selangor dari 20 hingga 22 Okt inimenjadi platform bagianggotapengakap meningkatkan kemahiran komunikasi selain memupuk semangat perpaduansesama mereka.

Wanita Tawar Seks Kepada Polis Didenda RM4,000
KUALA LUMPUR, 19 Okt (Bernama) --Seorang wanitatempatanberusia 51 tahun didenda RM4,000 atauempatbulanpenajara olehMajistret di sinihariini kerana menawarkanperkhidmatan sekskepada seorang anggotapolisdi kakilima sebuah kedaipakaian di sini, dua harilepas.

Deepavali: Orang Ramai Ambil Kesempatan Beli-belah Saat Akhir
SEREMBAN, 17 Okt (Bernama) -- Ramaiyang mengambil kesempatan membeli-belah di saat akhirbagi persiapan Deepavaliyang akan disambut esok memandangkantawaran harga yang diberikan jauh lebihmurah berbanding sebelum ini.

Banjir Kilat Di Persimpangan Jalan Seremban-Kuala Pilah Akan Diatasi
KUALA PILAH, 17 Okt (Bernama) -- Kerajaan Persekutuan memperuntukan RM250,000 untuk menaik taraf sistem perparitan dan penyelenggaraan bagi mengatasi masalah banjir kilat yang sering berlaku di persimpangan Pasarraya Giant, Jalan Seremban-Kuala Pilah di sini.

IPD KLIA Awasi KLIA, klia2 Dan 10km Radius
SEPANG, 17 Okt (Bernama) -- Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) yang dirasmikanhariini akan mengawasiKLIA,Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2(klia2) dan kawasan10 kilometer radius KLIA.

Gerai Baharu Beri Nafas Segar Pada Peniaga Bunga
KUALA LUMPUR, 16 Okt (Bernama) -- Lebih 10 penjual bunga di Jalan Lengkok Abdullah, Bangsar dan Jalan Pudu Lama, di sini meluahkan rasa teruja dan gembira setelah Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) menaik taraf tapak-tapak perniagaan mereka yang dahulunya uzur dan tidak selesa.

Sultan Selangor Berkenan MAIS Tarik Balik Tauliah Mengajar Zamihan
SHAH ALAM, 16 Okt (Bernama) -- Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah berkenan supaya Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) menarik balik tauliah mengajar Presiden Pertubuhan Ahli Sunnah Wal Jamaah Malaysia (Aswaja) Dr Zamihan Mat Zin serta membatalkan keanggotaannya dalam Jawatankuasa Tauliah negeri itu.

[ 1 ][ 2 ]

 

 

©2017 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel