English Version
Utara Selatan Timur Tengah Sabah &Sarawak
|Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
menu utama
laman utama
senarai berita
arkib berita
pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Selangor
Kerajaan Negeri Sembilan
Dewan Bandaraya Kuala Lumpur
Perbadanan Putrajaya


Berita Tengah

Gangguan Bekalan Air Di Klang Dan Shah Alam Pulih Sepenuhnya
KUALA LUMPUR, 29 April (Bernama) -- Bekalan air di sekitar Klang dan Shah Alam yang sebelum ini mengalami gangguan susulan paip utama di belakang bangunan ELC International School, Jalan Sierramas Barat, Sungai Buloh, pecah kini pulih sepenuhnya.

JaPen Selangor Anjur Program Pertandingan Pengisahan Negaraku 2017
SHAH ALAM, 29 April (Bernama) -- Jabatan Penerangan Selangor hari ini menganjurkan Program Pertandingan Pengisahan Negaraku 2017 di Kolej TingkatanEnamTunku Abdul Rahman Putra, Sabak Bernam.

Sektor Agromakanan Mampu Lonjak Pendapatan Rakyat, Negara - Mohamad
SEREMBAN, 28 April (Bernama) -- Agromakanan adalah antara sektor penting yang mampu melonjakkan pendapatan rakyat serta ekonomi negara, kata Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan.

Bekalan Air 40 Peratus Di Kawasan Lembah Klang Pulih
KUALA LUMPUR, 28 April (Bernama) -- Sebanyak 40 peratus kawasan yang mengalami gangguan bekalan air di Kuala Lumpur, Petaling, Klang dan Shah Alam telah pulih sepenuhnya sehingga 10 pagi tadi.

Jadikan Yang Di-Pertuan Agong Rujukan Dalam Pelihara Kemakmuran, Kesejahteraan - Jamil Khir
PUTRAJAYA, 28 April (Bernama) -- Rakyat Malaysia diseru terus bersatu dengan menjadikan kredibiliti Yang di-Pertuan Agong dalam memelihara kemakmuran dan kesejahteraan tanah air sebagai titik rujukan dalam setiap tindakan.

100,000 Penganut Hindu Dijangka Sertai Pentahbisan Kuil Di Klang, Ahad Ini
KLANG, 28 April (Bernama) -- Kuil Sri Sundararaja Perumal, yang merupakan kuil Hindu pertama di Malaysia dibina menggunakan batu granit akan ditahbiskan dalam satu upacara bersejarah yang dijangka dihadiri oleh lebih 100,000 penganut agama itu, Ahad ini.

Usahawan Muda Disaran Rebut Prospek Perniagaan Di Jalan Petaling
KUALA LUMPUR, 26 April (Bernama) -- Usahawan tempatan digesa untuk mengembangkan dan menerajui perniagaan di sekitar Jalan Petaling di sini yang merupakan antara hab perniagaan yang berpotensi.

Enam Taman Awam Di Sandakan Dikuatkuasakan Kawasan Larangan Merokok
SANDAKAN, 26 April (Bernama) -- Enam taman awam di bawah Majlis Perbandaran Sandakan diwartakan sebagai Kawasan Larangan Merokok berkuat kuasa 1 Jun ini.

Karnival Kerjaya Sabah 2017 Beri Peluang OKU Cari Pekerjaan
TAWAU, 26 April (Bernama) -- Golongan orang kurang upaya (OKU) di negeri ini kini berpeluang mencari pekerjaan menerusi Program Kembara Kerjaya Sabah 2017, kata Menteri Belia dan Sukan Sabah, Datuk Tawfiq Abu Bakar Titingan.

LRT Terjejas: Operator Tidak Dikenakan Kompaun - Nancy
KUALA LUMPUR, 25 April (Bernama) -- Kerajaan tidak bercadang mengenakan kompaun terhadap operator Perkhidmatan Sistem Transit Aliran Ringan (LRT) laluan Kelana Jaya yang terjejas akibat gangguan bekalan elektrik pada September tahun lepas.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ]

 

 

©2017 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel