English Version
Utara Selatan Timur Tengah Sabah &Sarawak
|Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
menu utama
laman utama
senarai berita
arkib berita
pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Kelantan
Kerajaan Negeri Terengganu
Kerajaan Negeri Pahang


Berita Timur

Warga Emas Hampir Putus Jari Selepas Bergelut Dengan Dua Penyamun
BESUT, 22 Okt (Bernama) -- Seorang warga emas hampir putus jari kelingking kirinya selepas bergelut dengan penyamun dalam kejadian kira-kira 6 pagi tadi di Seberang Jerteh di sini.

Polis Kelantan Masih Buru 821 Suspek Bantu Siasatan Kes Jenayah
GUA MUSANG, 22 Okt (Bernama) -- Polis Kelantan masih memburu seramai 821 individu yang dikehendaki bagi membantu menyelesaikan pelbagai kes jenayah seperti pecah rumah, samun, curi kenderaan dan penipuan pembelian barangan dalam talian di negeri ini.

Monumen TTI Perlu Peruntukan Untuk Baik Pulih
KUALA TERENGGANU, 21 Okt (Bernama) -- Pihak pengurusan Taman Tamadun Islam (TTI) berharap sejumlah peruntukan akan disalurkan oleh kerajaan negeri menerusi Bajet 2018 bagi membolehkannya menyelenggara dan membaik pulih 14 monumen di taman itu tahun depan.

12 Pengetua Tahfiz Kelantan Minta Penjelasan Agihan Peruntukan
KOTA BHARU, 20 Okt (Bernama) -- Dua belas pengetua sekolah tahfiz di Kelantan melahirkan rasa tidak puas hati terhadap peruntukan yang diberikan oleh kerajaan terhadap 28 institusi pengajian tahfiz baru-baru ini.

Majlis JP Kelantan Tidak Pernah Lantik Wakil Minta Sumbangan
KUALA LUMPUR, 19 Okt (Bernama) --Majlis Jaksa Pendamai(JP)Kelantan tidak pernah melantikmana-manawakilmeminta sumbangan daripadabadan korporatbagiMajlisSantapanMalam sempenaUlang Tahun KeputeraanYang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V bulan hadapan.

Bajet 2018: GPPPKMM Mahu Bantuan Modal, Perkakas Berniaga
KOTA BHARU, 19 Okt (Bernama) -- Gabungan Persatuan-Persatuan Penjaja dan Peniaga Kecil Melayu Malaysia (GPPPKMM) berharap agar kerajaan dapat menyediakan satu peruntukan khusus dalam bentuk modal dan alat perkakasan perniagaan kepada penjaja dan peniaga kecil termasuk belia.

Kutipan Cukai Kastam Terengganu Melebihi Sasaran
HULU TERENGGANU, 19 Okt (Bernama) -- Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) Terengganu berjaya memungut hasil kutipan cukai sebanyak RM639 juta sehingga September lalu berbanding sasaran Petunjuk Prestasi Utama (KPI) yang ditetapkan sebanyak RM565 juta tahun ini.

Kolej Komuniti Besut Anjur Kursus Asas Lukis Kartun Dan Komik
BESUT, 18 Okt (Bernama) -- Orang ramai yang mempunyai bakat dan berminat menjana pendapatan sampingan daripada penghasilan karya komik dipelawa menyertai kursus dan bengkel asas melukis kartun dan komik anjuran Kolej Komuniti Besut (KMB) pada 21 Okt ini.

Terengganu Dan FRIM Jalin Kerjasama Kenal Pasti Pokok Berisiko
KUALA NERUS 18 Okt (Bernama) -- Kerajaan Terengganu dengan kerjasama Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) akan menilai pokok-pokok di sekitar jalan utama dan kawasan rekreasi di negeri ini sebelum ia ditebang.

Polis Pahang Siar Gambar 75 Individu Dikehendaki Di Facebook Rasmi
KUANTAN, 18 Okt (Bernama) -- Polis Pahang menyiarkan gambar dan maklumat 75 individu yang dikehendaki bagi membantu siasatan pelbagai kes di laman sosial Facebook rasmi Ibu Pejabat Kontinjen Polis (IPK) Pahang.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ]

 

 

©2017 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel