English Version
Utara Selatan Timur Tengah Sabah &Sarawak
|Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
menu utama
laman utama
senarai berita
arkib berita
pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Kelantan
Kerajaan Negeri Terengganu
Kerajaan Negeri Pahang


Berita Timur

JHEAT Beri Kaunseling Kepada Individu Yang Tidak Berpuasa
KUALA TERENGGANU, 23 Mei (Bernama) -- Bahagian Penguat Kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Terengganu (JHEAT) akan mengadakan sesi kaunseling ke atas umat Islam yang ditahan kerana tidak berpuasa semasa Ramadan.

Asnaf Fisabilillah Golongan Tertinggi Terima Zakat Di Terengganu
KUALA TERENGGANU, 23 Mei (Bernama) -- Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) telah membelanjakan sebanyak RM43.15 juta wang zakat kepada lapan kategori asnaf yang layak sepanjang empat bulan pertama tahun ini.

Kadar Zakat Fitrah Di Terengganu Minimum RM7 - MAIDAM
KUALA TERENGGANU, 23 Mei (Bernama) -- Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) hari ini mengumumkan kadar fitrah bagi tahun ini tidak kurang RM7 seorang.

Kajian Kepentingan Sungai Pengkalan Datu Akan Diserah Kepada Kerajaan Pusat
KOTA BHARU, 22 Mei (Bernama) -- Yayasan Warisan Negara berhasrat membawa hasil kajian awal berkaitan Sungai Pengkalan Datu, Pengkalan Chepa di sini, kepada Kerajaan Pusat agar kajian terperinci mengenai kawasan itu berasaskan warisan dan alam semulajadi dapat dilaksanakan.

Minggu PKS Terengganu Catat Jualan RM16.1 Juta Melalui Padanan Perniagaan
KUALA TERENGGANU, 22 Mei (Bernama) -- Minggu Perusahaan Kecil Sederhana (PKS) Terengganu mencatat nilai potensi jualan sebanyak RM16.2 juta melalui sesi padanan perniagaan yang melibatkan 35 syarikat di Pantai Timur.

Temala Development Bangun Projek Perumahan Penjawat Awam Di Terengganu
MARANG, 21 Mei (Bernama) -- Temala Development Sdn Bhd (TDSB) akan membangunkan satu projek perumahan penjawat awam di Terengganu membabitkan 685 unit bernilai kira-kira RM200 juta.

Tokoh Guru Terengganu 2017 Mahu Derma Wang Dimenangi Untuk Iftar Di Masjidil Haram
KUALA NERUS, 21 Mei (Bernama) -- Bekas Guru Cemerlang Sains Gred Khas C, Hamzah Othman, 61, hari ini terpilih sebagai Tokoh Guru Terengganu 2017 berdasarkan sumbangan besarnya dalam bidang pendidikan di negeri ini.

Lima Warga Vietnam Ditahan Bersama 50kg Gamat Hidup
KUALA TERENGGANU, 21 Mei (Bernama) -- Lima nelayan warga Vietnam ditahan Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) bersama 50 kilogram gamat hidup di perairan negara, Jumaat lepas.

MB Terengganu Umum Insentif Rm500,000 Kepada JPNT
KUALA NERUS, 21 Mei (Bernama) -- Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman hari ini mengumumkan insentif sebanyak RM500,000 kepada Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu (JPNT) untuk mengadakan pelbagai aktiviti bagi memantapkan lagi profesionalisme guru di negeri ini.

Kelab Eksplorasi Jerangau Barat Bersih Trek Bukit Keluang
BESUT, 21 Mei (Bernama) -- Atas dasar keperihatinan terhadap penjagaan alam sekitar terutama di kawasan tumpuan pelancongan, Kelab Eksplorasi Jerangau Barat, dari Hulu Terengganu menganjurkan program mencuci trek Bukit Keluang, Besut, di sini, semalam.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ][ 6 ]

 

 

©2017 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel