English Version
Utara Selatan Timur Tengah Sabah &Sarawak
|Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
menu utama
laman utama
senarai berita
arkib berita
pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Kelantan
Kerajaan Negeri Terengganu
Kerajaan Negeri Pahang


Berita Timur

Op Selamat: 357 Kemalangan, 6,252 Saman Dikeluarkan Di Pahang Dalam Tempoh Lima Hari
KUANTAN, 23 Jun (Bernama) -- Sebanyak 357 kemalangan dicatatkan di Pahang dalam tempoh lima hari Op Selamat 11 berbanding 307 bagi tempoh sama Op Selamat 9, tahun lepas.

Harimau Kumbang Ditemui Mati Dilanggar Di CSR Merapoh
KUANTAN, 23 Jun (Bernama) -- Seekor harimau kumbang jantan seberat kira-kira 50 kilogram ditemui mati di laluan Central Spine Road (CSR) dekat Sungai Yu, Merapoh pagi semalam dipercayai akibat dilanggar kenderaan.

RM23 Juta Bina Jalan Perhubungan Desa Di Kelantan
MACHANG, 23 Jun (Bernama) -- Kerajaan Persekutuan memperuntukkan sebanyak RM23 juta bagi pembinaan 25 kilometer Jalan Perhubungan Desa di Kelantan pada tahun ini, kata Timbalan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Ahmad Jazlan Yaakub.

ECRL Bantu Kurangkan Kesesakan Ketika Musim Perayaan - Mustapa
JELI, 23 Jun (Bernama) -- Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) yang menghubungkan Pengkalan Kubor dengan Pelabuhan Klang di Selangor dijangka mampu mengurangkan masalah kesesakan lalu lintas terutama pada musim perayaan di negeri ini.

Maidam Peruntuk Lebih RM20 Juta Setahun Kepada Pelajar Selain Aliran Agama Di Terengganu
KUALA BERANG, 23 Jun (Bernama) -- Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Terengganu (Maidam) memperuntukkan lebih RM20 juta setiap tahun untuk membiayai pelajar selain aliran agama di negeri tersebut.

Pemandu Uber Ditetak Di Jerteh, Kereta Dilarikan
BESUT, 23 Jun (Bernama) -- Seorang pemandu Uber cedera ditetak manakala keretanya jenis Kia FORTE dilarikan tiga lelaki ketika dia sedang berehat di Stesen Minyak Petronas Seberang Jerteh kira-kira 3.15 pagi tadi.

UMNO DUN Jertih Anjur 'Jom Bojeng Raya'
BESUT, 23 Jun (Bernama) -- Seramai 200 penduduk Besut daripada pelbagai lapisan umur hari ini mendapatkan khidmat gunting rambut secara percuma pada program "Jom Bojeng Raya' anjuran Pejabat Penyelaras UMNO Dewan Undangan Negeri (DUN) Jertih di sini hari ini.

Warga Polis Kedah Diseru Perkukuh Nilai Sabar Dan Istiqamah Serta Tolong-menolong
ALOR SETAR, 23 Jun (Bernama) -- Warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) di negeri ini diseru memperkuhkuhkan nilai sabar dan istiqamah serta budaya tolong-menolong dalam usaha bergerak ke arah perkhidmatan polis bertaraf dunia dan mencapai status negara maju menjelang 2020.

Taman Luncur Udara Kota Putera Akan Dikenali Sebagai Taman Luncur Udara Ekstrem Kota Putra
BESUT, 23 Jun ( Bernama) -- Taman Sukan Luncur Udara Kota Putera yang mesra dengan nama 'Mini Bali' dalam kalangan para peluncur antarabangsa akan diberikan nama baharu sebagai Taman Luncur Udara Ekstrem Kota Putra.

Doktor Puas Hati Dapat Edar 'Tortilla' Percuma Pada Orang Ramai
KUALA TERENGGANU, 23 Jun (Bernama) -- Kedatangan bulan Ramadan memberi peluang umat Islam membuat pelbagai amalan bagi menggandakan pahala masing-masing dan amalan bersedekah atau Infaq merupakan satu daripada 'ladang pahala' yang dimaksudkan.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ][ 6 ][ 7 ][ 8 ]

 

 

©2017 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel