English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

SKMM Sarawak Terima Lebih 80 Aduan Jenayah Siber
BAU, 23 April (Bernama) -- Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) Sarawak menerima lebih 80 aduan membabitkan pelbagai jenayah siber sepanjang tahun lalu.

Festival Jazz Borneo 2014 Jangka Pikat 9,000 Pengunjung
MIRI, 23 April (Bernama) -- Festival Jazz Bornei edisi kesembilan yang akan diadakan bulan depan menyasarkan kehadiran 9,000 pengunjung dengan 70 peratus daripadanya pelancong asing.

Bank Rakyat Catat Untung Bersih RM169 Juta Untuk Operasi Sarawak Tahun Lepas
KUCHING, 23 April (Bernama) -- Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Berhad (Bank Rakyat) Sarawak mencatat keuntungan bersih berjumlah RM169 juta tahun lepas, kata anggota lembaga pengarah bank itu Datuk Mangsor Saad di sini Rabu.

Polis Miri Rampas Lebih 10 Senjata Api Buatan Sendiri
MIRI, 23 April (Bernama) -- Polis merampas lebih 10 laras senapang patah dan senapang angin buatan sendiri khususnya di kawasan pedalaman di sini dalam tempoh empat bulan lepas.

Affeeq Akan Wakili Sarawak Di Sukma 2014
KUCHING, 22 April (Bernama) -- Bekas pemain skuasy remaja nombor satu negara Affeeq Ismail Abeeden akan kembali ke tanah air bagi mewakili Sarawak ke Sukan Malaysia 2014 di Perlis.

Salibasic Nafi Sebut Kata-kata Yang Menghina Pemain Kelantan
KUCHING, 22 April (Bernama) -- Pemain striker import Sarawak dari Bosnia Muamer Salibasic Selasa menafikan dakwaan pemain Kelantan, Mohd Fitri Omar bahawa beliau menyebut kata-kata penghinaan semasa perlawanan antara kedua pasukan Jumaat lalu.

Program Jom Baca Bersama 10 Minit Dapat Sambutan Di Kuching
KUCHING, 22 April (Bernama) -- Majlis Perasmian Program Jom Baca Untuk 10 Minit di Galeri Pustaka Negeri hari ini disambut meriah.

Penguatkuasaan Terhadap Pembalakan Haram Tanggungjawab Jabatan Perhutanan Sarawak
KUCHING, 21 April (Bernama) -- Jabatan Perhutanan Sarawak (SFD) dan Perbadanan Perhutanan Sarawak (SFC) akan bekerjasama rapat dalam menguatkuasakan undang-undang berkaitan aktiviti pembalakan haram di negeri ini.

Prestasi Kerja Berpasukan Tinggi Jadikan Perkhidmatan Awam Sarawak Bertaraf Dunia
KUCHING, 21 April (Bernama) -- Ketua Menteri Tan Sri Adenan Satem berkata kerajaan negeri akan menggalakkan prestasi kerja berpasukan tinggi dalam visi menjadikan perkhidmatan awamnya berkelas dunia.

RAMD Perlu Kekalkan Budaya Kerja Cemerlang - Yahya
KUCHING, 21 April (Bernama) -- Ketua Pengarah Pembangunan, Cawangan Perancangan dan Pembangunan Markas Tentera Darat Mejar Jeneral Datuk Yahya Ibrahim yang akan bersara pada 13 Okt ini berharap budaya kerja cemerlang pasukan Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) dikekalkan.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ]

 

©2014 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel