English Version
Utara Selatan Timur Tengah Sabah &Sarawak
|Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
menu utama
laman utama
senarai berita
arkib berita
pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

Empat Pengedar Dadah Warganegara Indonesia Ditangkap Di Bintulu
MIRI, 20 Ogos (Bernama) -- Polismenahan empatpengedar dadah warganegaraIndonesiadalam satu serbuan di perhentian bas berhampiransebuah ladang kelapa sawit di KM138 Jalan Bintulu-Miripukul 4 petang semalam.

Sarawak Akan Wujudkan Ekosistem Pendidikan Yang Baik - Abang Johari
MUKAH, 19 Ogos (Bernama) -- Sarawak akan mewujudkan ekosistem yang baik bagi mendekatkan anak-anak negeri ini dengan ilmu dan penerokaan ilmu yang baharu, kata Ketua Menteri Datuk Amar Abang Johari Tun Openg.

Rabies: Program Vaksin Di 17 Kampung Di Serian Esok
KUCHING, 18 Ogos (Bernama) -- Program memvaksinhaiwanbagimengekang penyebaran wabakRabies atau anjinggila akan diteruskan di 17 kampunglagi di Bahagian Serian esok.

Jambatan Batang Sadong Mengubah Landskap Pembangunan Pekan Sebuyau
Fokus Berita Oleh Noor Bakhtiar Ahmad KUCHING, (Bernama) -- Landskap pekan Sebuyau, perkampungan nelayan kira-kira 50km dari sini yang terkenal dengan produk perikanan seperti ikan terubuk, kini mengalami perubahan dengan pembangunan Jambatan Batang Sadong bernilai RM231 juta dan mula digunakan kira-kira 10 bulan lalu.

Penggiat Industri Kayu Sarawak Digesa Menjalankan R&D
SIBU, 17 Ogos (Bernama) -- Penggiat industri perkayuan Sarawak telah digesa menjalankan penyelidikan dan pembangunan (R&D) dalam usaha menjadi lebih mampan pada masa depan.

Banjir: Empat Buah Sekolah Di Miri Masih Ditutup
MIRI, 17 Ogos (Bernama) -- Empat buah sekolah rendah masih ditutup hari ini termasuk dua buah sekolah yang tidak dapat beroperasi sejak Isnin lepas akibat banjir.

1,024 Ekor Anjing Terbiar Ditangkap Kekang Wabak Rabies
KUCHING, 16 Ogos (Bernama) -- Sejumlah 1,024 ekor anjing terbiar di Bahagian Kuching, Samarahan dan Serian telah ditangkap sebagai langkah mengawal populasi anjing terbiar bagi mengekang jangkitan wabak penyakit rabies atau anjing gila.

Pengambilalihan Loji Hidro Bakun Oleh Sarawak Energy Selesai
KUCHING, 16 Ogos (Bernama) -- Usaha Sarawak Energy Bhd (Sarawak Energy) membabitkan pembelian saham Sarawak Hidro Sdn Bhd (SHSB) kini selesai menerusi pemeteraian butiran dalam Perjanjian Jualan Saham (SSA), hari ini.

Deraf Rang Undang-undang Majlis Penyelidikan Sarawak Siap - Manyin
KUCHING, 16 Ogos (Bernama) -- Kementerian Pendidikan, Sains dan Penyelidikan Teknologi negeri dan Jabatan Peguam Besar negeri telah selesai menyediakan deraf cadangan Rang Undang-undang Majlis Penyelidikan Sarawak, kata menteri berkenaan, Datuk Seri Michael Manyin Jawong.

Banjir: Tiga Sekolah Lagi Ditutup Esok Di Sarawak
MIRI, 16 Ogos (Bernama) -- Tiga buah lagi sekolah rendah, menjadikan jumlahnya lapan buah sekolah di Sarawak ditutup esok akibat banjir membabitkan 715 murid.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ]

 

 

©2017 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel