English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

Sarawak Report Cuba Porak-Peranda Pimpinan Negara - Abang Johari
KUCHING, 4 Julai (Bernama) -- Timbalan Presiden Parti Pesaka Bumiputera Bersatu Sarawak (PBB), Datuk Amar Abang Johari Tun Openg berkata laman web 'Sarawak Report'cuba memporak-perandakan pimpinan serta politik negara melalui laporan yang mempunyai unsur fitnah.

Jerut Leher Sendiri Selepas Dipercayai Bunuh Isteri
MIRI, 3 Julai (Bernama) -- Sepasang suami isteri yang ditemui mati di kediaman mereka di Desa Senadin Lorong 2D di sini, dipercayai melibatkan kes bunuh dan bunuh diri.

Sarawak Contoh Terbaik Perkhidmatan Awam - KP JPA
KUCHING, 3 Julai (Bernama) -- Sarawak merupakan model terbaik dalam perkhidmatan awam negara berikutan pelaksanaan pelbagai strategi dan perubahan yang berjaya menaikkan tahap perkhidmatan awam di negeri ini, kata Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Tan Sri Mohamad Zabidi Zainal.

Kebakaran Hutan Ancam Keselamatan Pemandu Di Sempadan Malaysia/Brunei
MIRI, 3 Julai (Bernama) -- Kebakaran hutan yang merebak dengan cepat di Kuala Baram, berhampiran sempadan Miri dan Brunei, pada tengah hari ini menyebabkan laluan di kawasan itu tidak dapat dilalui kerana asap tebal.

1.22 Juta Tan CPO Digunakan Setahun Jika Program Biodiesel B10 Dilaksana - Uggah
KUCHING, 3 Julai (Bernama) -- Kira-kira 1.22 juta tan minyak sawit mentah (CPO) daripada simpanan stok kerajaan akan digunakan setahun apabila program biodiesel B10 dilaksanakan, kata Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Datuk Amar Douglas Uggah Embas.

Pusaka Struktur Semula Fungsi Untuk Rangsang Industri Perkayuan
KUCHING, 3 Julai (Bernama) -- Perbadanan Kemajuan Perusahaan Kayu Sarawak (Pusaka) menstruktur semula fungsinya sesuai dengan gerakan transformasi kerajaan sebagai pemangkin industri perkayuan negeri, kata Menteri Perancangan Sumber dan Alam Sekitar II Sarawak Datuk Amar Awang Tengah Ali Hassan.

JKM Sarawak Hulur RM2.5 Juta Untuk Mangsa Bencana Dalam Tempoh Lima Bulan
KUCHING, 2 Julai (Bernama) -- Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Sarawak membelanjakan RM2,582,197.78 dalam bentuk bantuan kepada mangsa bencana di negeri ini dalam tempoh lima bulan pertama tahun ini.

Juruwang Stesen Minyak Dirompak RM200
KUCHING, 2 Julai (Bernama)-- Seorang juruwang stesen minyak di Jalan Tun Abdul Rahman Yakub di sini terpaksa menyerahkan RM200 kepada dua perompak yang mengancam untuk membakar stesen minyak berkenaan jika mereka tidak diberikan wang.

Musim Kemarau Di Sarawak Mengundang Kes Kebakaran Hutan
KUCHING, 2 Julai (Bernama) -- Musim kemarau di Sarawak yang dijangka berterusan sehingga awal September ini, akan meningkatkan kes kebakaran belukar dan hutan di negeri ini, kata Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Sarawak Nor Hisham Mohammad.

Dev Kumar Dilantik Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Sarawak
KUCHING, 1 Julai (Bernama) -- Senior Asisten Komisioner (SAC) Dev Kumar M.M Sree Shunmugam dilantik sebagai Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Sarawak yang baharu berkuat kuasa hari ini.

[ 1 ][ 2 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel