English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

Kementerian Usaha Selesaikan Masalah Tiga Projek Jalan Dan Air Di Sarawak
SIBU, 18 Dis (Bernama) -- Kerajaan sedang mengambil langkah untuk mengatasi masalah yang dialami tiga projek bekalan air dan tiga projek pembinaan jalan luar bandar di Sarawak.

Harimau Malaya Mampu Tundukkan Thailand, Kata Sudarsono
KUCHING, 16 Dis (Bernama) -- Pengurus pasukan Harimau Malaya Datuk Sudarsono Osman mahu pemain belajar daripada kesilapan yang menyebabkan kekalahan mereka kepada Thailand dalam perlawanan kumpulan Piala AFF Suzuki 2014 di Singapura.

Sarawak Ambil Langkah Pastikan Rakyat Mampu Beli Rumah - Abang Johari
KUCHING, 16 Dis (Bernama) -- Sarawak akan berdepan malapetaka sekiranya rakyat tidak mampu membeli rumah, kata Menteri Perumahan negeri Datuk Amar Abang Johari Tun Openg.

Tanah Runtuh Di Jalan Serian-Tebedu, Kerja Pembersihan Masih Berjalan
KUCHING, 14 Dis (Bernama) -- Jabatan Kerja Raya (JKR) Sarawak masih melakukan kerja pembersihan di lokasi kejadian tanah runtuh di KM36 Jalan Serian-Tebedu, kira-kira 100 kilometer dari sini.

Mayat Pasangan Suami Isteri Ditemui Dalam Kereta Di Tepi Jalan
KUCHING, 12 Dis (Bernama) -- Mayat sepasang suami isteri ditemui dalam keadaan separuh reput dalam sebuah kenderaan di Santubong dekat sini pagi Sabtu.

Program Kenal Huruf SEB Bantu Lebih Ramai Penan Murum Tahu Membaca Dan Menulis
BINTULU, 12 Dis (Bernama) -- Satu program kenal huruf yang dilaksanakan sejak 2012 untuk golongan pertengahan umur kaum Penan di kawasan Empangan Hidro Murum di pedalaman Belaga dekat sini telah menyaksikan 341 daripada mereka kini boleh membaca dan menulis dengan lancar dan yakin.

Program Kenal Huruf SEB Bantu Lebih Ramai Penan Murum Tahu Membaca Dan Menulis
BINTULU, 11 Dis (Bernama) -- Satu program kenal huruf yang dilaksanakan sejak 2012 untuk golongan pertengahan umur kaum Penan di kawasan Empangan Hidro Murum di pedalaman Belaga dekat sini telah menyaksikan 341 daripada mereka kini boleh membaca dan menulis dengan lancar dan yakin.

Speaker DUN Sarawak Angkat Sumpah Pangku Tugas Yang Dipertua Negeri
KUCHING, 11 Dis (Bernama) -- Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak Datuk Amar Mohamad Asfia Awang Nassar, hari ini mengangkat sumpah sebagai pemangku Yang Dipertua Negeri Sarawak, bermula hari ini hingga 9 Jan.

Pelabur Diminta Dapatkan Kelulusan Sebelum Usahakan Tanah Penduduk Dan Negeri
KUCHING, 11 Dis (Bernama) -- Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Adenan Satem mengingatkan para pelabur supaya mereka mendapatkan kelulusan daripada Jabatan Tanah dan Survei Sarawak terlebih dahulu sebelum membangunkan tanah negeri dan penduduk dengan projek pertanian.

Sarawak Bakal Perkenal Undang-undang Baharu Bendung Penyeludupan Balak - Adenan
KUCHING, 10 Dis (Bernama) -- Sarawak dijangka membentangkan undang-undang baharu pada persidangan Dewan Undangan Negeri akan datang untuk mengenakan hukuman lebih berat, termasuk penjara, bagi kes mencuri dan menyeludup balak.

[ 1 ]

 

©2014 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel