English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

Sibu Tuan Rumah Sambutan Ulang Tahun Yang Dipertua Negeri Sarawak
SIBU, 2 Sept (Bernama) -- Sibu akan menjadi tuan rumah majlis sambutan ulang tahun ke-79 Yang Dipertua Negeri Sarawak Tun Abdul Taib Mahmud yang disambut pada 12 Sept ini.

APMM Sarawak Tahan Empat Bot, 35 Nelayan Warga Asing Kerana Langgar Syarat Perikanan
KUCHING, 1 Sept (Bernama) -- Op Orion Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Sarawak berjaya menahan empat bot dan 35 nelayan warga Thai dan Vietnam sepanjang empat hari operasi bermula 28 Ogos sehingga Isnin.

Operasi Di Empat Pintu Masuk Sarawak-Brunei Dilanjutkan Sehingga 12 Malam
KUALA LUMPUR, 30 Ogos (Bernama) -- Operasi di empat pintu masuk di sempadan Sarawak dan Brunei yang kini dibuka dari 6 pagi hingga 10 malam akan dilanjutkan sehingga 12 tengah malam, berkuat kuasa Selasa ini (1 Sept).

Polis Rampas Sepanduk Daripada Peserta Bersih 4 Di Kuching
KUCHING, 29 Ogos (Bernama) -- Polis merampas beberapa sepanduk yang dianggap mempunyai unsur sensitif dan boleh mengaibkan individu, daripada peserta perhimpunan Bersih 4 di Padang Song Kheng Hai di sini, Sabtu.

'Op Aman 8 Bersih 4': Polis Kuching Tutup Tujuh Jalan Menuju Padang Merdeka
KUCHING, 28 Ogos (Bernama) -- Polis Kuching akan menutup tujuh jalan menuju ke Padang Merdeka sempena 'Op Aman 8 Bersih 4' setelah penganjur perhimpunan Bersih 4 diberi kebenaran mengadakannya di Padang Song Kheng Hai di sini.

Bersih 4: Pastikan Perhimpunan Berlangsung Dengan Aman - Adenan Satem
KUCHING, 28 Ogos (Bernama) -- Kerajaan negeri Sarawak memberi lampu hijau kepada penganjur Bersih 4 untuk mengadakan perhimpunan yang dirancang itu di padang Song Kheng Hai di sini Sabtu.

MPS Kenakan Bayaran Letak Kereta Di Pusat Perdagangan Farley Mulai 1 Sept
SIBU, 26 Ogos (Bernama) -- Mulai 1 Sept ini, Majlis Perbandaran Sibu (MPS) akan mengenakan bayaran letak kereta di Pusat Perdagangan Farley, di Jalan Salim di sini.

Bolehkah Keharmonian Bandaraya Perpaduan Kuching Dipertahan Dengan Kehadiran Bersih 4.0?
ULASAN BERITA: BERSIH 4.0 KUCHING, 26 Ogos (Bernama) -- Awal bulan ini Kuching dengan bangga mengisytiharkan dirinya sebagai Bandaraya Perpaduan, dengan mengangkat unsur kesejahteraan dan keharmonian penduduk sebagai aset penting dalam resipi kejayaannya.

Kempen #tanahairku Petronas Di Kuching, Kota Kinabalu Dan Johor Baharu
KUCHING, 26 Ogos (Bernama) -- Edisi ketiga kempen #tanahairku, anjuran Petronas bersempena sambutan bulan kemerdekaan tahun ini bertumpu di Kuching, Kota Kinabalu dan Johor Baharu.

Jamil Khir: Urusan Haji Kendalian TH Berjalan Dengan Baik Dan Lancar
KUCHING, 25 Ogos (Bernama) -- Orang ramai diminta supaya tidak bimbang atau membuat sebarang andaian mengenai kemungkinan timbul masalah buat jemaah haji di tanah suci ekoran penyusutan nilai mata wang negara ketika ini.

[ 1 ][ 2 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel