English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

Penerbangan Ihsan Belum Pernah Dilakukan Sebelumnya - Pakar Perubatan TUDM
KUCHING, 25 Nov (Bernama) -- Apabila Lt. Kol Dr A Saravanan menaiki pesawat Hercules C130 untuk ke Kuching hari ini, beliau sudahpun tahu bahawa beliau akan menjadi sebahagian daripada misi yang belum pernah dilakukan sebelum ini.

Sarawak Pandang Ke Timur Untuk Pertingkat Transformasi Perkhidmatan Awam
KUCHING, 25 Nov (Bernama) -- Kerajaan Sarawak menjadikan pentadbiran perkhidmatan awam Jepun sebagai model dalam usahanya untuk meningkatkan inisiatif transformasi perkhidmatan awam negeri.

Sektor Awam Perlu Lakukan Transformasi Untuk Hadapi Cabaran - KSN
KUCHING, 25 Nov (Bernama) -- Sektor awam di negara ini, yang menghadapi cabaran berbeza daripada sedekad lepas, perlu melakukan perubahan, transformasi dan bersifat inovatif dari segi pendekatan agar tidak ketinggalan zaman, kata Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa.

Letupan Lombong: Enam Mangsa Dihantar Ke Hospital Di Semenanjung
KUCHING, 25 Nov (Bernama) -- Enam mangsa yang parah dalam kejadian letupan lombong arang batu di Sri Aman pada Sabtu lalu diterbangkan ke hospital pakar di Terengganu, Kelantan, Kedah, Selangor dan Kuala Lumpur hari ini.

Sarawak Akan Perkenal 'Anugerah Penguatkuasaan Terbaik' Tahun Depan
KUCHING, 24 Nov (Bernama) -- Sarawak akan memperkenalkan "Anugerah Penguatkuasaan Terbaik" pada Hari Perkhidmatan Awam tahun depan.

Segelintir Pegawai Bersekongkol Dengan Sindiket Pembalakan Haram - Adenan
KUCHING, 24 Nov (Bernama) -- Pembalakan haram dan penyeludupan sumber asli yang berleluasa di Sarawak adalah disebabkan segelintir pegawai penguat kuasa bersekongkol dengan sindiket pembalakan haram, kata Ketua Menteri Tan Sri Adenan Satem.

Industri Perladangan Perlu Tingkatkan Penggunaan Jentera
KUCHING, 24 Nov (Bernama) -- Kira-kira 350,000 pekerja atau 78 peratus tenaga kerja dalam sektor perladangan di Malaysia ketika ini terdiri daripada warga asing, kata Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Datuk Douglas Uggah Embas.

Senarai Mangsa Letupan Lombong Arang Batu
KUCHING, 23 Nov (Bernama) -- Senarai penuh mangsa kejadian letupan dalam terowong lombong arang batu Selantik, Pantu, Sri Aman, dekat Kuching, Sabtu.

Tiga Maut, 30 Cedera Dalam Letupan Lombong Arang Batu
KUCHING, 23 Nov (Bernama) -- Tiga pekerja maut dan 30 lagi cedera dalam kejadian letupan lombong arang batu di Selantik, Pantu di Sri Aman dekat sini, Sabtu.

11 Mangsa Letupan Lombong Arang Batu Masih Kritikal
KUCHING, 23 Nov (Bernama) -- Sebelas orang mangsa letupan dalam terowong lombong arang batu di Selantik, Pantu, Sri Aman masih berada dalam keadaan kritikal di Hospital Umum Sarawak (HUS).

[ 1 ][ 2 ]

 

©2014 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel