English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

Sarawak Ketinggalan Dalam Kemudahan, Perkhidmatan Penjagaan Kesihatan
KOTA SAMARAHAN, 17 April (Bernama) -- Kemudahan dan perkhidmatan penjagaan perubatan khususnya di kawasan luar bandar Sarawak perlu dipertingkatkan dalam usaha memberi perkhidmatan berkualiti kepada rakyat, kata Menteri Muda Kesihatan Awam negeri Datuk Dr Jerip Susil.

Sarawak Hilang Tonggak Pertahanan Import Gyepes
KUCHING, 16 April (Bernama) -- Pengendali pasukan Sarawak Robert Alberts mula dihimpit resah selepas tonggak pertahanan import Gabor Gyepes mengalami kecederaan hamstring dan mungkin tidak dapat beraksi dalam saingan Liga Super selama dua hingga tiga minggu.

Sjotveit Menangi 'Anugerah Keusahawanan Cemerlang'
KUCHING, 16 April (Bernama) -- Ketua Pegawai Eksekutif Sarawak Energy Bhd, Datuk Torstein Dale Sjotveit, telah memenangi 'Anugerah Keusahawanan Cemerlang' dalam kategori minyak dan gas, perlombongan dan tenaga.

Hak Malaysia Lakukan Siasatan Ke Atas Pesawat Hilang
KUCHING, 15 April (Bernama) -- Malaysia tetap mempunyai hak dan tanggungjawab untuk menjalankan siasatan ke atas pesawat MAS Penerbangan MH370 yang hilang biarpun Australia dibenar menerajui operasi mencari.

Bot Pesiaran Berkuasa Bateri Bakal Rancakkan Pelancongan Sarawak
KUCHING, 14 April (Bernama) -- Pengenalan bot menggunakan kuasa bateri awal tahun ini menjadi satu lagi daya tarikan kepada pelancong untuk menyusuri Sungai Sarawak berhampiran bandar raya ini

Polis Sarawak Akan Tambah Anggota Wanita Dalam Pasukan Ops Cantas
KUCHING, 13 April (Bernama) -- Anggota wanita dalam pasukan Ops Cantas di negeri ini akan ditambah mengikut keperluan semasa, kata Pesuruhjaya Polis Sarawak Datuk Wira Muhammad Sabtu Osman.

Demak Laut Bakal Muncul Sebagai Satu Lagi Hab Pendidikan Di Sarawak
KUCHING, 12 April (Bernama) -- Selepas berjaya menjadi sebuah kawasan perindustrian yang bertenaga di pinggir Bandaraya Kuching, Demak Laut kini bakal muncul sebagai satu lagi hab pendidikan di Sarawak.

Malam Di Satok Akan Lebih Terang Benderang Bulan Hadapan
KUCHING, 12 April (Bernama)-- Malam di Satok dijangka menjadi lebih terang pada bulan hadapan apabila lampu-lampu jalan di kawasan tumpuan ramai di sini siap digantikan dengan lampu diod pemancar cahaya (LED).

Taib Berjaya Mentransformasikan Sarawak, Kata Wong
SIBU, 12 April (Bernama) -- Bekas Ketua Menteri Tan Sri Abdul Taib Mahmud telah berjaya mentranformasikan Sarawak dari segi fizikal, sosial dan ekonomi sepanjang lebih 30 tahun menerajui pentadbiran negeri, kata Menteri Kewangan II Sarawak Datuk Sri Wong Soon Koh.

Bekas Timbalan Ketua Menteri Sarawak Meninggal Dunia
SARATOK, 11 April (Bernama) -- Bekas timbalan ketua menteri Sarawak Datuk Amar Dunstan Endawie Enchana meninggal dunia di Hospital Saratok di sini awal pagi ini. Beliau berusia 78 tahun.

[ 1 ][ 2 ]

 

©2014 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel