English Version
Utara Selatan Timur Tengah Sabah &Sarawak
|Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
menu utama
laman utama
senarai berita
arkib berita
pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

Bau Berpotensi Besar Untuk Tanaman Cendawan Tiram Kelabu
KUCHING,24 Feb (Bernama) -- Bau berpotensibesarbagipenanamancendawan tiram kelabuyang kinimendapatpermintaan tinggidi dalamdan luar negara, kataTimbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Anthony Nogeh Ngumbek.

Bau Berpotensi Besar Untuk Tanaman Cendawan Tiram Kelabu
KUCHING, 24 Feb (Bernama) -- Bau berpotensi besar bagi penanaman cendawan tiram kelabu yang kini mendapat permintaan tinggi di dalam dan luar negara, kata Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Anthony Nogeh Ngumbek.

Lebih 5,000 Permohonan Dokumen Pengenalan Diri Di Sarawak Diluluskan
MIRI, 24 Feb (Bernama) -- Pasukan Petugas Khas bagi menangani masalah penduduk Sarawak yang tidak mempunyai status warganegara telah meluluskan lebih 5,000 permohonan dokumen pengenalan diri kepada individu yang layak di negeri itu.

Fasa Dua Projek Naik Taraf Sekolah Daif Di Sarawak Rancak Dirancang
KUCHING, 23 Feb (Bernama) -- Bagi pelaksanaan projek membaiki sekolah daif di Sarawak di bawah fasa dua tahun depan, Kementerian Kerja Raya akan mengusulkan supaya satu jawatankuasa bersama kerajaan negeri dan persekutuan ditubuhkan bagi berbincang mengenai pemilihan dan keutamaan projek yang perlu dilaksanakan segera.

Larikan Ambulans: Lelaki Direman Empat Hari
KUCHING, 21 Feb (Bernama) -- Seorang lelaki yang dipercayai mempunyai masalah mental direman empat hari bermula semalam bagi siasatan lanjut selepas dia melarikan sebuah ambulans dari Hospital Umum Sarawak (HUS) di sini.

YAPEIM Tawar Perkhidmatan Kaunter Bergerak
KUCHING, 21 Feb (Bernama) -- Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) hari ini melancarkan perkhidmatan kaunter bergerak di Sarawak, bagi memudahkan urus niaga khususnya di kawasan kurang kemudahan perbankan.

Kerana Tugas, Wen Hui Lupakan Sambutan Tahun Baru
Oleh Noor Bakhtiar Ahmad KUCHING, 20 Feb (Bernama) -- Sambutan Tahun Baru Cina kali ini agak berbeza buat seorang anggota wanita Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) kelahiran Batu Gajah, Perak.

Tawan Semula Kerusi Daripada Pembangkang Untuk Bolehkan Sarawak Dapatkan Kembali Hak
SIBU, 20 Feb (Bernama) -- Parti-parti komponen Barisan Nasional (BN) Sarawak mesti cuba untuk sekurang-kurangnya menawan semula beberapa kerusi daripada pembangkang jika tidakpun semua 31 kerusi parlimen pada Pilihan Raya Umum Ke-14 akan datang.

Hari Terbuka Kapal Latihan Gagah Samudera Di Kuching Esok
KUCHING, 20 Feb (Bernama) -- Penduduk di sekitar bandar raya Kuching dipelawa untuk memeriahkan Hari Terbuka Kapal Latihan Gagah Samudera, platform latihan terbaharu dalam armada Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), yang sedang berlabuh di Pelabuhan Pending di sini, esok.

Tilawah Al-Quran Peringkat Sarawak Mulai 27 Feb Ini
KUCHING, 20 Feb (Bernama) -- Majlis Tilawah al-Quran (MTQ) Peringkat Negeri Sarawak kali ke-58 akan berlangsung mulai 27 Feb ini di Dewan Majma Tuanku Abdul Halim Muadzam Shah bagi memilih qari dan qariah yang akan mewakili negeri pada peringkat kebangsaan April ini.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ]

 

 

©2018 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel