English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

Sambutan 'Irau Aco Lun Bawang 2015' Di Kg Long Tuan, Lawas
KUCHING, 20 Mei (Bernama) -- Irau Aco Lun Bawang, festival tahunan masyarakat Lun Bawang, akan diadakan dari 29 hingga 31 Mei depan di Pusat Kebudayaan Lun Bawang Kg Long Tuan, Trusan, Lawas.

Cabaran Berbasikal Samarahan Sasar 150 Peserta
KOTA SAMARAHAN, 18 Mei (Bernama) -- Cabaran Berbasikal Samarahan 2015 yang dijadual berlangsung di hadapan Pusat Membeli-Belah Summer Mall di sini pada 6 Jun, menyasarkan penyertaan sebanyak 150 peserta dari dalam dan luar negara.

Jangan Terikut-ikut Ideologi Politik Luar, Kata Gramong
KANOWIT, 18 Mei (Bernama) -- Penduduk di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Machan diingatkan agar tidak terikut-ikut dengan ideologi politik pihak luar demi menjaga kestabilan politik dan kelangsungan pembangunan di kawasan itu.

Tiada Tindakan Terhadap Menteri Muda Sarawak Sehingga Keputusan Mahkamah
MIRI, 16 Mei (Bernama) -- Tiada tindakan akan dikenakan terhadap menteri muda Sarawak yang kini sedang disiasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan rasuah dan salah guna kuasa sehingga mahkamah membuat keputusan.

MP Miri Cedera Dipukul Di Depan Kliniknya - Polis
MIRI, 15 Mei (Bernama) -- Anggota Parlimen Miri Dr Teo Yu Keng cedera akibat dipukul seorang lelaki tidak dikenali di hadapan kliniknya di Jalan Dagang di sini hari ini, menurut polis.

SPRM Sita 1,570 Batang Balak, Akan Panggil Pemilik Kilang Papan
KUCHING, 14 Mei (Bernama) -- Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyita lebih 1,570 batang balak bernilai hampir RM1 juta dalam 'Ops Gergaji' yang memasuki hari ketiga, Khamis, hasil serbuan ke 49 lokasi di enam kawasan seluruh Sarawak.

Sarawak Catat Permulaan Baik Dalam Pembangunan Ekonomi Moden Melalui Sektor Swasta
SIBU, 14 Mei (Bernama) -- Sarawak menempa permulaan yang baik dalam pembangunan ekonomi moden bukan hanya melalui pelaksanaan dasar kerajaan yang baik tetapi juga melalui sumbangan daripada sektor swasta, kata Yang Dipertua Negeri Sarawak Tun Abdul Taib Mahmud.

Anifah Umum Mengenai Pendatang Asing Lepas Perbincangan - Muhyiddin
LIMBANG, 14 Mei (Bernama) -- Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman akan mengumumkan perkembangan mengenai isu kebanjiran pendatang asing warga Bangldesh dan Rohingya di Malaysia selepas Wisma Putra mengadakan perbincangan dengan negara-negara berkaitan termasuk Myanmar, Indonesia dan Thailand.

Keselamatan Perjalanan Sungai Di Sarawak Dipertingkat Menjelang Sambutan Gawai 1 Jun
KUCHING, 14 Mei (Bernama) -- Dua minggu lagi sebelum Sarawak menyambut festival terbesarnya, Gawai Dayak pada 1 Jun, segala persiapan diatur demi memastikan keselamatan orang ramai semasa melalui beberapa batang sungai di negeri ini.

Muhyiddin Jadikan Dua Kampung Di Baram Sebagai Kampung Angkat
MIRI, 14 Mei (Bernama) -- Kerajaan Persekutuan akan memberikan sokongan penuh kepada pembangunan Nod Pertumbuhan Baram yang dipilih untuk Stesen Pertanian Tanah Tinggi Bersepadu (IHAS), kata Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

[ 1 ][ 2 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel