English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

300 Mangsa Banjir Di Limbang Masih Di Pusat Pemindahan
MIRI, 26 Nov (Bernama) -- Sejumlah 300 orang mangsa banjir dari 107 keluarga masih lagi ditempatkan di pusat pemindahan banjir di Dewan Masyarakat Medamit, Limbang, setakat pukul 8 malam ini.

Jurulatih Yakin Sarawak Dapat Atasi Selangor Di Stadium Shah Alam
KUCHING, 26 Nov (Bernama) -- Sukar, tetapi jurulatih David Usop tetap yakin pasukan kendaliannya mampu menebus kekalahan 1-2 di laman sendiri apabila bertandang ke Stadium Shah Alam pada Sabtu ini untuk pusingan kedua suku akhir Piala Malaysia.

Simpanan Biosfera Magoh Diperuntukkan Kepada Orang Penan Kawasan Kubaan-Puak
KUCHING, 26 Nov (Bernama) -- Jabatan Hutan Sarawak (JHS) telah bersetuju memperuntukan satu kawasan besar sebagai Simpanan Biosfera Magoh untuk masyarakat tempatan di dalam Kawasan Projek Kubaan-Puak.

Jumlah Mangsa Banjir Di Pusat Pemindahan Di Limbang Meningkat
MIRI, 26 Nov (Bernama) -- Mangsa banjir di pusat pemindahan banjir Dewan Masyarakat Medamit, Limbang terus meningkat dengan 303 orang daripada 105 keluarga ditempatkan di dewan berkenaan pagi ini.

Jumlah Mangsa Banjir Di Lawas Bertambah, JKR Lawas Mula Catuan Air
MIRI, 25 Nov (Bernama) -- Jumlah mangsa banjir di Lawas, Limbang yang dipindahkan ke pusat pemindahan Dewan Masyarakat Trusan, Lawas bertambah kepada 55 orang daripada 18 keluarga setakat pukul 4.30 petang ini, berbanding 48 sebelum ini.

Pustakawan Disaran Terlibat Secara Aktif Dalam Pembelajaran Pelajar - Unimas
KUCHING, 25 Nov (Bernama) -- Pustakawan disaran supaya terlibat secara aktif dalam pembelajaran pelajar melalui penyediaan pelbagai teknologi yang sesuai dengan perkembangan semasa.

Sarawak Mula Dilanda Banjir, Satu Pusat Pemindahan Di Lawas Dibuka
MIRI, 25 Nov (Bernama) -- Hujan berterusan sejak semalam hingga hari ini menyebabkan beberapa kampung di Trusan dan Sundar di Lawas, Limbang dinaiki air menyebabkan 48 mangsa banjir dipindahkan ke Dewan Masyarakat Lawas setakat pukul 2 petang ini.

Bahasa Inggeris: Adenan Minta Pengkritik Bersikap Realistik
BAU, 24 Nov (Bernama) -- Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Adenan Satem meminta pihak yang mengkritik keputusan beliau menjadikan Bahasa Inggeris, selain Bahasa Malaysia, sebagai bahasa perantaraan rasmi kerajaan negeri supaya bersikap realisik dengan mengakui bahasa itu merupakan bahasa antarabangsa.

Projek Perindustrian Tebedu Tidak Memuaskan - Ketua Audit Negara
KUCHING, 23 Nov (Bernama) -- Projek Perindustrian Tebedu (TIE) di Tebedu, kira-kira 90 kilometer dari sini dan 650 meter dari sempadan Malaysia-Indonesia, tidak dilaksanakan dengan memuaskan.

Adik Maut Di Tangan Abang Hanya Kerana Rokok
MIRI, 23 Nov (Bernama) -- Seorang pemuda maut di tangan abangnya hanya kerana mendesak meminta sebatang rokok.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel