English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

Kerajaan Rancang Tambah Koperasi, Naik Taraf Pusat Agihan Ikut Zon
Oleh Wan Nor Azura Mior Abdul Aziz KAPIT, 26 Mei (Bernama) -- Kerajaan merancang menambah jumlah koperasi di seluruh negara serta menaik taraf pusat pengagihan mengikut zon tertentu, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Hamzah Zainudin.

22 Julai Rasmi Menjadi Cuti Umum Hari Kemerdekaan Sarawak Daripada British
KUCHING, 26 Mei (Bernama) -- Tarikh 22 Julai secara rasmi diisytiharkan sebagai cuti umum bagi negeri Sarawak yang akan dikenali sebagai Hari Kemerdekaan Sarawak.

Bantu Capai Aspirasi Ketua Menteri Jadikan Generasi Muda Sarawak Mahir B.inggeris
KUCHING, 26 Mei (Bernama) -- Guru memainkan peranan penting dalam merealisasikan impian Ketua Menteri Tan Sri Adenan Satem supaya generasi muda di negeri ini mahir dalam penggunaan Bahasa Inggeris, kata Menteri Belia dan Sukan dan Perpaduan Sarawak Datuk Seri Michael Manyin Jawong.

Pihak Pembangkang Diyakini Tidak Ketepi Gst Jika Berkuasa - Len Talif Salleh
SARIKEI, 25 Mei (Bernama) -- Pihak pembangkang diyakini tidak akan mengetepikan kutipan cukai barang dan perkhidmatan (GST) sekiranya mereka berkuasa.

Pegawai Pentadbiran Sarawak Digalak Bukukan Tempat Mereka Berkhidmat
KUCHING, 25 Mei (Bernama) -- Pegawai pentadbiran negeri yang berkhidmat di lokasi hadapan di Sarawak diminta untuk menulis buku tentang tempat berkenaan, termasuk sejarah dan bagaimana tempat itu mendapat namanya.

Pesuruhjaya Polis Sarawak Yang Baharu Mahu Turunkan Kadar Kemalangan Jalan Raya
SIBU, 25 Mei (Bernama) -- Pesuruhjaya Polis Negeri Sarawak yang baharu Datuk Mazlan Mansor berazam mahu mengurangkan jumlah kemalangan jalan raya di negeri ini yang menunjukkan trend peningkatan.

Dua Tahanan Lolos Ketika Dibawa Ke Mahkamah
KUCHING, 25 Mei (Bernama) -- Dua tahanan bertindak melepaskan diri ketika dibawa ke Mahkamah Majistret di sini oleh dua anggota polis dari Cawangan Pengawal dan Pengiring Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuching semalam.

Berhati-hati Di Jalan Raya Sempena Perayaan Hari Gawai - Masing
KOTA SAMARAHAN, 25 Mei (Bernama) -- Timbalan Ketua Menteri Sarawak Tan Sri James Jemut Masing mengingatkan pengguna jalan raya di negeri ini supaya lebih berhati-hati pada musim perayaan Hari Gawai.

Tindakan Pantas Anggota Bomba Selamatkan Lelaki Pengsan Dalam Kebakaran
KUCHING, 24 Mei (Bernama) -- Tindakan pantas pasukan bomba dan penyelamat berjaya menyelamatkan seorang lelaki dalam kejadian kebakaran rumah di Jalan Cahya Damai 7, Bandar Baru Semariang di sini pagi tadi.

Pesalah Kes Curi Tenaga Elektrik Berulang - SEB
KUCHING, 24 Mei (Bernama) -- Pencuri tenaga elektrik di negeri ini kembali mengulangi tabiat lama mereka, kata Sarawak Energy Berhad

[ 1 ][ 2 ][ 3 ]

 

©2016 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel