English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

Kanak-Kanak Lelaki Rentung Dalam Kebakaran Di Miri
MIRI, 30 Julai (Bernama) -- Seorang kanak-kanak lelaki rentung selepas terperangkap dalam kebakaran di sebuah rumah papan dua tingkat di Jalan Lutong tengah malam Rabu.

Operasi Pembenihan Awan Di Sarawak Berjaya - JMM
KUCHING, 30 Julai (Bernama) -- Operasi pembenihan awan yang dilakukan sejak 21 Julai lalu di beberapa kawasan di negeri ini berikutan musim kemarau didapati berjaya dan memberi kelegaan kepada penduduk.

Insentif Lebih Baik Untuk Pemenang Anugerah Pelancongan Kenyalang Sarawak 2015
KUCHING, 28 Julai (Bernama) -- Insentif yang lebih baik termasuk hadiah wang tunai lumayan ditawarkan untuk para pemenang Anugerah Pelancongan Kenyalang Sarawak 2015.

Program KJG Sarawak Ogos Ini Babit Tarikh Penting, Suntik Patriotisme
KUCHING, 28 Julai (Bernama) -- Program Kembara Jalur Gemilang (KJG) di Sarawak akan dibahagikan kepada tiga fasa membabitkan tarikh cukup signifikan kepada negara, yang berkait rapat dengan semangat patriotisme.

UPP Ikhlas Dalam Usaha Berdamai Dengan SUPP - Wong Soon Koh
KUCHING, 27 Julai (Bernama) -- Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) perlu menerima kenyataan politik demi kepentingan masyarakat Cina, kata pengerusi pusat Parti Rakyat Bersatu (UPP) Datuk Seri Wong Soon Koh.

Bangsa, Agama Tidak Pernah Jadi Isu Di Sarawak, Kata Adenan
BAU, 26 Julai (Bernama) -- Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Adenan Satem berkata beliau berbangga menjadi ketua menteri negeri ini, di mana bangsa dan agama tidak pernah menjadi isu di kalangan rakyatnya.

APMM Tumpas Cubaan Menyeludup Rokok Terbesar Di Sarawak
MIRI, 26 Julai (Bernama) -- Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) menumpaskan cubaan menyeludup rokok terbesar di Sarawak melibatkan enam kontena yang mengandungi sebanyak 27 juta batang rokok pelbagai jenama bernilai RM4.8 juta pada Selasa lepas.

Guru Sandaran Maut Selepas Diserang Buaya Di Limbang
MIRI, 24 Julai (Bernama) -- Seorang guru sandaran sekolah rendah berusia 26 tahun maut diserang seekor buaya ketika mahu mandi di tepi sungai berhampiran rumahnya di Kampung Binjai, Limbang, awal hari ini.

Sarawak Akan Kekal Dalam Malaysia, Kata Riot
SHAH ALAM, 23 Julai (Bernama) -- Menteri Sumber Manusia Datuk Seri Richard Riot Anak Jaem tidak ragu bahawa Sarawak akan kekal selamanya dalam Malaysia.

WWF, Jabatan Hutan Sarawak Dan NGO Anjur Bengkel Keperluan Industri Pembalakan
KUCHING, 23 Julai (Bernama) -- Kira-kira 50 orang terdiri daripada pembuat dasar, pengurusan atasan dan para pegawai kanan yang bertanggungjawab terhadap industri pembalakan menyertai bengkel mengenai Keperluan Pemasaran untuk Balak dan Aspek Perundangan Pembalakan di Sarawak.

[ 1 ][ 2 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel