English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sarawak
Ketua Menteri Sarawak


Berita Sarawak

Kerajaan Sarawak Keluar Garis Panduan Cadangan Wujud Sekolah Indonesia
KUCHING, 30 Mac (Bernama) -- Kerajaan negeri Sarawak akan mengeluarkan garis panduan bagi cadangan penubuhan sekolah Indonesia dan pusat pembelajaran komuniti (CLC) bagi keperluan pendidikan kanak-kanak pekerja migran dan ekspatriat di negeri ini.

Kolej Tutup, Pelajar Tidak Hadiri Kelas Sejak Sept Tahun Lepas
KUCHING, 30 Mac (Bernama) -- Sejumlah 200 pelajar sebuah Institusi Pendidikan Tinggi Swasta (IPTS) di sini dalam kebingungan berikutan penutupan pusat pendidikan berkenaan di sini sejak Sept tahun lepas.

Menteri Kecam Laman FB Miri Community Berhubung Dakwaan Murid Dipaksa Tukar Agama
MIRI, 27 Mac (Bernama) -- Laman Facebook Miri Community menerima kecaman keras daripada kerajaan negeri kerana menyiarkan tulisan yang mendakwa seorang murid perempuan berusia 13 tahun dari sebuah sekolah menengah di sini dipaksa menukar agamanya.

Wanita Ditemui Mati Dengan Leher Dijerut
KUCHING, 27 Mac (Bernama) -- Seorang wanita ditemui dalam keadaan bogel dengan tangan dan kakinya diikat dengan tali di dalam sebuah hotel di Jalan Green Hill di sini, Jumaat.

Keterangan Suspek Wanita Kes Pukul Warga Perancis Belum Direkod
MIRI, 25 Mac (Bernama) -- Polis Miri hari ini menjelaskan siasatan kes pukul wanita warga Perancis, belum dapat diselesaikan berikutan pihak polis masih belum merekodkan keterangan suspek wanita dalam kes itu kerana dia berada di luar negara.

14 Pertubuhan Peladang Kawasan Sarawak Sedia Laksana CBP
SIBU, 24 Mac (Bernama) -- Sebanyak 14 daripada 28 Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) di negeri Sarawak bersedia melaksanakan Cukai Barang dan Perkhidmatan (CBP) awal bulan depan.

Ketua Masyarakat Perlu Bantu Sampaikan Agenda Kerajaan - KM Sarawak
KUCHING, 24 Mac (Bernama) -- Ketua masyarakat perlu bantu menyampaikan agenda kerajaan kepada akar umbi bagi memastikan perkhidmatan kerajaan kepada rakyat akan lebih berkesan, kata Ketua Menteri Tan Sri Adenan Satem.

Ketua Masyarakat Disaran Jangan Takut Suarakan Keperluan Rakyat Kepada Kerajaan
KUCHING, 24 Mac (Bernama) -- Ketua masyarakat tidak perlu takut untuk menyampaikan keperluan serta permasalahan yang disuarakan masyarakat di bawah pimpinan mereka kepada kerajaan, kata Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal.

SEB Dapat Kelulusan Untuk Buat SEIA Ke Atas Projek Hidro Baleh
KUCHING, 24 Mac (Bernama) -- Sarawak Energy Bhd (SEB) telah mendapat kelulusan Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB) Sarawak bagi membuat Penilaian Impak Sosial dan Alam Sekitar (SEIA) untuk Projek Hidro Elektrik Baleh.

KPDNKK Sarawak Bincang Dengan Kastam Untuk Operasi Bersepadu Ops Catut 2
KUCHING, 23 Mac (Bernama) -- Pejabat Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan Sarawak hari ini bermesyuarat dengan Jabatan Kastam Negeri bagi membincangkan soal penyelarasan operasi bersepadu Ops Catut 2 yang akan dilaksanakan pada 2 April ini.

[ 1 ][ 2 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel