English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

150 Balai Bomba Bakal Dibina Di Seluruh Negara
KOTA KINABALU, 28 Ogos (Bernama) -- Sebanyak 150 balai bomba akan dibina di seluruh negara bagi meningkatkan 'masa respons' perkhidmatan kecemasan kebombaan menjelang 2020.

Sabah Tawar Rangsangan Ekonomi Kepada Sektor Pelancongan
KOTA KINABALU, 27 Ogos (Bernama) -- Kerajaan Sabah berusaha keras menyediakan rangsangan ekonomi terbaik bagi meningkatkan industri hospitaliti dan pelancongan di negeri ini.

Generasi Muda Perlu Sedar Kepentingan Bersatu Padu Antara Kaum
TAWAU, 27 Ogos (Bernama) -- Generasi muda perlu menyedari kepentingan bersatu padu dan saling menghormati serta tidak memperkecilkan bangsa lain dalam usaha mengekalkan keamanan dan perpaduan yang dikecapi selama ini.

MCA Lakukan Rombakan Kecil Di Sabah
KOTA KINABALU, 27 Ogos (Bernama) -- Timbalan Presiden MCA Datuk Dr Wee Ka Siong hari ini mengumumkan rombakan kecil kepimpinan parti itu di Sabah bagi mengukuhkan lagi perpaduan dalam kalangan anggota parti itu.

Polis Trafik Keluar 12 Saman Terhadap Kereta Sapu Di Sandakan
SANDAKAN, 26 Ogos (Bernama) -- Sebanyak 12 saman dikeluarkan ke atas kereta sapu dalam satu operasi di Batu 8 Bandar Sibuga Jaya dekat sini semalam.

Pengerusi PIBG Perlu Dipilih Secara Teperinci, Bukan Berlandaskan Emosi - Tawfiq
TAWAU, 25 Ogos (Bernama) -- Pengerusi Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) di setiap sekolah perlu dipilih secara terperinci dan bukan berlandaskan emosi semata-mata, kata Menteri Belia dan Sukan Sabah Datuk Tawfiq Abu Bakar Titingan.

Dua Bandar Utama Di Sabah Catat IPU Sederhana
KOTA KINABALU, 25 Ogos (Bernama) -- Kualiti udara di dua bandar utama di Sabah mencatatkan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) sederhana pagi ini.

Kes Bunuh Bekas Pengurus Cawangan HSBC: Pembunuhan Tidak Disebut Dalam Laporan, Kata Anggota Polis
SIBU, 24 Ogos (Bernama) -- Seorang anggota polis dari balai polis Sungai Merah memberitahu Mahkamah Tinggi di sini hari Isnin, bahawa beliau menerima panggilan kira-kira 1.30 pagi dari Hospital Sibu berkaitan serangan di sebuah rumah di Ulu Sungai Merah.

Penduduk Pulau Mantanani Perlu Klinik Kesihatan
KOTA KINABALU, 23 Ogos (Bernama)-- Penduduk dua buah kampung di Pulau Mantanani, Kota Belud, menggesa kerajaan membina sebuah klinik kesihatan di pulau itu bagi kemudahan penduduk mendapatkan rawatan kesihatan terbaik.

Penduduk Pulau Mantanani Sukar Dapat Kad Pengenalan Baharu
KOTA KINABALU, 23 Ogos (Bernama) -- Jauh dan sukar mendapatkan pengangkutan antara masalah yang dihadapi oleh sebilangan penduduk di Pulau Mantanani untuk mendapatkan kad pengenalan baharu.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel