English Version
Utara Selatan Timur Tengah Sabah &Sarawak
|Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
menu utama
laman utama
senarai berita
arkib berita
pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

Kolej Komuniti Penampang Lahir Graduan Dengan Kebolehpasaran Tinggi
PENAMPANG, 18 Nov (Bernama) -- Kolej Komuniti Penampang berjaya membuktikan kemampuannya melahirkan graduan cemerlang dan mempunyai kebolehpasaran yang tinggi.

PM Najib Tiba Untuk Lawatan Kerja Sehari Di Sabah
KOTA KINABALU, 18 Nov (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tiba di sini hari ini bagi melakukan lawatan kerja sehari di Sabah.

Pemuda PBS Cadang Tubuh Jawatankuasa Kenal Pasti Keberkesanan MA63
KOTA KINABALU, 17 Nov (Bernama) -- Pemuda Parti Bersatu Sabah (PBS) mencadangkan penubuhan Jawatankuasa Khas Parlimen untuk mengenal pasti sejauh mana tahap keberkesanan pelaksanaan Perjanjian Malaysia 1963 (MA63).

Penjajahan Bentuk Baharu Boleh Musnahkan Masa Depan Generasi Muda
KENINGAU, 17 Nov (Bernama) -- Teknologi alam siber merupakan bentuk penjajahan baharu yang boleh memusnahkan masa depan generasi akan datang jika penggunaannya tidak dikawal sebaik-baiknya, kata Pembantu Menteri Pertanian dan Industri Makanan Sabah Datuk Sairin Karno.

Pergerakan Pemuda, Wanita Tentukan Kelangsungan PBS - Ongkili
KOTA KINABALU, 17 Nov (Bernama) -- Timbalan Presiden Parti Bersatu Sabah (PBS) Datuk Seri Dr Maximus Ongkili berkata pergerakan Pemuda dan Wanita parti itu merupakan tunjang yang menjadi penggerak utama dalam menentukan kelangsungan parti berkenaan.

Imigresen Usir Dua Wanita Vietnam Guna Cop Palsu
TAWAU, 17 Nov (Bernama) -- Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) Tawau menghantar pulang dua wanita warga Vietnam ke negara asal selepas kedua-duanya selesai menjalani hukuman penjara empat bulan di sini.

Keselamatan Maritim Fokus Eksesais Paskal-Green Beret
SEMPORNA, 17 Nov (Bernama) --- Malaysia dan Amerika Syarikat terus memperkukuhkan kerjasama keselamatan menerusi Eksesais Pasukan Khas Laut (Paskal) Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan United States Special Operation Forces (USSOF) Green Beret di Semporna.

Bomba Laksana 91 Projek Bina Semula Dan Baik Pulih Rumah 2017
KOTA KINABALU, 17 Nov (Bernama) -- Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) akan melaksanakan 91 projek pembinaan semula rumah terbakar atau rumah daif dan projek membaik pulih rumah daif dan usang di seluruh negara tahun ini di bawah program Strategi Lautan Biru Kebangsaan Ke-7 (NBOS7).

Polis Labuan Serbu Pusat Hiburan Dan Rawatan Refleksologi
LABUAN, 17 Nov (Bernama) -- Polis Labuan menyerbu beberapa pusat hiburan dan rawatan urutan refleksologi SPA sebagai sebahagian daripada usaha untuk mengawal jenayah, maksiat dan aktiviti berkaitan dadah di pulau ini.

Dua Kanak-kanak Terselamat Dalam Kebakaran
LABUAN, 16 Nov (Bernama) -- Dua kanak-kanak perempuan terselamat dalam kebakaran yang memusnahkan rumah mereka di Kampung Sawangan Cina di sini hari ini.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ]

 

 

©2017 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel