English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

Mahkamah: Kes Pencerobohan Lahad Datu: Ada Lubang Dalam Bilik Seorang Tertuduh
KOTA KINABALU, 27 Nov (Bernama) -- Mahkamah Tinggi di sini diberitahu bahawa sebuah lubang ditemui pada lantai sebuah bilik di rumah papan di mana seorang tertuduh kes perbicaraan pencerobohan Lahad Datu ditangkap.

APMM Gagalkan Cubaan Seludup Keluar 17,300 Liter Petrol Dari Sandakan
SANDAKAN, 27 Nov (Bernama) -- Agensi penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Sandakan menggagalkan cubaan menyeludup keluar kira-kira 17,300 liter petrol melalui perairan Sandakan Rabu.

Penyakit Kencing Tikus Di Labuan Terkawal
LABUAN, 27 Nov (Bernama) -- Jabatan Kesihatan Labuan hari ini memberi jaminan bahawa leptospirosis atau penyakit kencing tikus di pulau bebas cukai ini adalah terkawal.

APMM Labuan Susun Strategi Hadapi Penyeludupan Hujung Tahun
LABUAN, 27 Nov (Bernama) -- Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) menyusun strategi untuk mengekang kegiatan penyeludupan yang dijangka meningkat dari perairan luar pantai Labuan ke Sabah dan Sarawak menjelang Krismas.

Kesusahan Hidup Dorong Chris Cemerlang Di UMS
KOTA KINABALU, 27 Nov (Bernama) -- Latar belakang keluarga yang agak susah menjadi pendorong pelajar Program Ijazah Sarjana Muda Sains Sukan (Kepujian) Fakulti Psikologi dan Pendidikan untuk mengukir nama sebagai pelajar cemerlang Universiti Malaysia Sabah (UMS) 2014.

Dua Majikan Didenda Gagal Bayar Gaji Pokok Minimum Pekerja
SANDAKAN, 26 Nov (Bernama) -- Dua majikan masing-masing didenda RM4,000 oleh Mahkamah Majistret di sini, Isnin lepas, kerana gagal membayar gaji pokok kepada pekerja seperti ditetapkan dalam perintah gaji minimum di bawah Akta Majlis Perundingan Gaji Negara 2011.

Mayat Anak Kapal Feri Ditemui Terapung Di Laut
TAWAU, 26 Nov (Bernama) -- Mayat anak kapal Feri KM Francis Express Zulkarnain @ Zol, 22, ditemui terapung di laut oleh pasukan penyelamat Nunukan BASARNAS kira-kira 7.15 pagi Rabu.

Mahkamah: Dua Suspek Disyaki Militan Ditahan Di Kampung Tanjung Batu
KOTA KINABALU, 26 Nov (Bernama) -- Anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) menahan dua lelaki dipercayai anggota kumpulan militan Sulu, di Kampung Tanjung Batu, Lahad Datu tahun lepas, Mahkamah Tinggi di sini diberitahu Rabu.

Kolej Matrikulasi Labuan Lapor Dua Kes Baharu Leptospirosis
LABUAN, 26 Nov (Bernama) -- Dua kes baharu leptospirosis atau penyakit kencing tikus dilaporkan berlaku di Labuan melibatkan dua pelajar Kolej Matrikulasi Labuan (KML) dua minggu lepas.

Pengusaha Pelancongan Miliki Lesen Lengkap Dibenar Beroperasi Di Sungai Kinabatangan
SANDAKAN, 25 Nov (Bernama) -- Persatuan Pengusaha Pelancongan Koridor Kehidupan Kinabatangan (KiTA) menetapkan hanya pengusaha pelancongan yang memiliki lesen lengkap dibenarkan beroperasi di sepanjang sungai Kinabatangan.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ]

 

©2014 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel