English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

China Hargai Pewujudan ESSCom Jamin Keselamatan Di ESSZone
LAHAD DATU, 2 Mac (Bernama) -- Pewujudan Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCom) merupakan satu tindakan yang tepat dan wajar disokong oleh semua pihak, kata Konsul Jeneral China di Kota Kinabalu Chen Peijie.

100 Pasukan Dijangka Sertai Karnival Futsal Piala Presiden Di Sabah
KOTA KINABALU, 2 Mac (Bernama) -- Sebanyak 100 pasukan lelaki dan wanita dijangka menyertai Karnival Futsal Piala Presiden, anjuran Majlis Belia Sabah (MBS), di Perkampungan Sukan Juara, Putatan, dekat sini pada 4 April ini.

Masyarakat Perlu Ubah Azam, Kukuh Hubungan Baik Antara Kaum - Hamisa
TAWAU, 2 Mac (Bernama) -- Masyarakat perlu memperbaharui azam untuk mengukuhkan hubungan baik antara kaum demi mengekalkan perpaduan dan keamanan negara, kata Pembantu Menteri Pembangunan Sumber dan Kemajuan Teknologi Maklumat Sabah Datuk Hamisa Samat.

Pembangunan Akar Umbi Sumbang Kejayaan Pasukan Ragbi Sabah
SANDAKAN, 2 Mac (Bernama) -- Pembangunan bermula peringkat umbi yang dimulakan sejak 14 tahun lepas oleh Kesatuan Ragbi Sabah (SRU) memainkan peranan penting kepada kejayaan pasukan ragbi Sabah.

Kastam Sabah Sasar Kutip RM1.2 Bilion Cukai Di Bawah CBP
KOTA KINABALU, 2 Mac (Bernama) -- Kastam Sabah menyasarkan kutipan cukai berjumlah RM1.2 bilion di bawah sistem percukaian Cukai Barang dan Perkhidmatan (CBP) yang akan berkuat kuasa bulan depan.

Jawatankuasa Kerja RCI Sedia Terima Cadangan Semua Pihak - Pairin
TAWAU, 1 Mac (Bernama) -- Jawatankuasa Kerja untuk meneliti kandungan laporan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) berkenaan Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI) di Sabah sedia menerima cadangan bagi menyelesaikan isu itu, kata Pengerusinya Tan Sri Joseph Pairin Kitingan.

Peruntukan RM48 Juta Bina Dan Baik Pulih Sekolah Di Sabah
TUARAN, 28 Feb (Bernama) -- Kementerian Pendidikan (KPM) memperuntuk RM48 juta bagi membiayai pembinaan dan membaik pulih sekolah di Sabah

12 Bot Sumbangan AS Akan Perkukuh Kawalan Keselamatan Di ESSCom
SANDAKAN, 28 Feb (Bernama) -- Kawalan keselamatan di Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCom) akan diperkukuhkan lagi dengan penambahan 12 bot sumbangan kerajaan Amerika Syarikat.

Latihan Ex Pasak Mantapkan Kesiapsiagaan Pasukan Keselamatan ESSCom
TAWAU, 28 Feb (Bernama) -- Latihan Amal Ex Pasak berobjektif memantapkan kesiapsiagaan pasukan keselamatan dan pertahanan Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCom), kata Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam Bukit Aman, Datuk Muhammad Fuad Abu Zarim.

32 Pasukan Dari 12 Negara Sertai Kejohanan Ragbi Borneo Tujuh Sepasukan Di Sandakan
SANDAKAN, 27 Feb (Bernama) -- Kejohanan Ragbi Borneo Tujuh Sepasukan yang bermula hari ini menyaksikan 32 pasukan dari 12 negara termasuk Malaysia berentap di Padang Kelab Ragbi Eagles di Bandar Utama IJM di sini.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel