English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

14 Premis Perniagaan Di Sabah Diambil Tindakan
BEAUFORT, 30 Jan (Bernama) -- Sebanyak 14 premis perniagaan di Sipitang, Kuala Penyu dan di sini diambil tindakan atas pelbagai kesalahan di bawah Ops Catut.

Kraftangan Malaysia Cawangan Sabah Sasar Jualan RM68 Juta Tahun Ini
KOTA KINABALU, 30 Jan (Bernama) -- Kraftangan Malaysia cawangan Sabah menyasarkan RM68 juta jualan produk kraf tahun ini.

265,564 Kes Kebankrapan Dicatat Pada 2014 - Nancy Shukri
LABUAN, 30 Jan (Bernama) -- Jabatan Insolvensi mencatat sebanyak 265,564 kes kebankrapan sepanjang tahun lepas, dengan Selangor sebagai negeri mempunyai bilangan tertinggi dengan 63,767 kes.

Kurup Cadang Batu Sumpah Di Keningau Diisytihar Warisan Negara
KOTA KINABALU, 30 Jan (Bernama) -- Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Joseph Kurup mencadangkan agar kerajaan mengisytiharkan Batu Sumpah di Keningau sebagai salah sebuah warisan negara.

Guru Dinasihat Kawal Emosi Berdepan Karenah Pelajar
TAWAU, 29 Jan (Bernama) -- Pengarah Pendidikan Sabah Datuk Jame Alip menasihati guru supaya sentiasa mengawal emosi dan perasaan ketika berdepan masalah disiplin pelajar.

510 Premis Di Sabah Perlu Mempunyai Sijil Perakuan Bomba
TAWAU, 29 Jan (Bernama) -- Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah mengenal pasti sebanyak 510 premis di seluruh negeri ini sebagai premis yang ditetapkan untuk mempunyai Sijil Perakuan Bomba.

395 Nelayan Di Tawau, Kalabakan Terima Elaun Sara Hidup
TAWAU, 29 Jan (Bernama) -- Sebanyak 395 nelayan dari kawasan Tawau dan Kalabakan hari ini menerima wang elaun sara hidup RM200 seorang untuk bulan Januari tahun ini.

Laut China Selatan: Menteri-Menteri Luar ASEAN Ulangi Ketegasan Kekal Keamanan Dan Kestabilan
KOTA KINABALU, 28 Jan (Bernama) -- Menteri-menteri Luar ASEAN yang menamatkan pemukiman mereka di sini hari ini sekali lagi menegaskan tentang kepentingan mengekalkan keamanan, keselamatan dan kestabilan di Laut China Selatan yang menyaksikan China dan beberapa negara ASEAN terlibat dalam pertikaian wilayah.

ASEAN Akan Teruskan Perbincangan Bagi Zon Waktu Seragam ASEAN
KOTA KINABALU, 28 Jan (Bernama) -- ASEAN akan meneruskan perbincangan untuk mempertimbangkan zon waktu seragam ASEAN bagi ibu negara ASEAN, kata Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman.

Lapan Keutamaan Malaysia Untuk ASEAN Terima Maklum Balas Amat Positif - Anifah
Oleh Noor Farhana Ahmad Norain KOTA KINABALU, 28 Jan (Bernama) -- Malaysia menerima maklum balas yang amat positif daripada Menteri-menteri Luar ASEAN terhadap lapan keutamaan yang dikemukakannya untuk ASEAN.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel