English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

Ambil Berat Kebajikan Penduduk Setempat: Azizah
KOTA KINABALU, 25 Julai (Bernama) -- Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Azizah Mohd Dun mengingatkan pemimpin masyarakat di peringkat akar umbi agar mengambil berat kebajikan penduduk di bawah jagaan masing-masing.

Majlis Senator Malaysia Sampaikan Sumbangan RM15,000 Kepada Balu Ab Rajah
KOTA KINABALU, 25 Julai (Bernama) -- Majlis Senator Malaysia (MSM) menyampaikan sumbangan RM15,000 kepada Salamah Ahmad, balu anggota polis Marin Koperal Ab Rajah Jamuan, yang mati ditembak ketika sedang meronda di sebuah resort di Pulau Mabul pada 12 Julai lepas.

'Sabah Screen Festival' Mampu Cungkil Daya Kretiviti Penggiat Filem Di Sabah
KOTA KINABALU, 25 Julai (Bernama) -- Sabah Screen Festival 2014 yang bakal berlangsung pada 11-13 Nov ini mampu mencungkil daya kreativiti penggiat filem di negara ini, khususnya di Sabah dalam pembikinan filem pendek, dokumentari mahupun iklan, kata Menteri Pembangunan Sumber dan Teknologi Maklumat Sabah, Datuk Siringan Gubat.

Kurup Mahu Wanita, Pemuda PBRS Tingkat Usaha Perkasa Ekonomi Bumiputera
KOTA KINABALU, 25 Julai (Bernama) -- Presiden Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS) Tan Sri Joseph Kurup mahu Pergerakan Wanita dan Pemuda parti meningkatkan lagi usaha membantu memperkasakan ekonomi Bumiputera.

Kastam Sabah Rampas 1 Kg Ganja Bernilai RM3,000 Di Papar
KOTA KINABALU, 25 Julai (Bernama) -- Cawangan Narkotik Jabatan Kastam Diraja Malaysia Sabah menahan seorang lelaki selepas disyaki memiliki sekilogram dadah jenis ganja bernilai RM3,000.

Polis Sabah Rangka Lapan KPI Yang Wajib Dicapai 10 Ketua Polis Daerah Di ESSZone
KOTA KINABALU, 25 Julai (Bernama) -- Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata pihaknya telah merangka lapan Petunjuk Prestasi Utama (KPI) yang wajib dilaksanakan dan dicapai oleh semua 10 Ketua Polis Daerah (OCPD) di kawasan Zon Selamat Timur Sabah (ESSZone).

Hospital Pakar Pedalaman Pertama Bakal Dibina Di Beaufort
BEAUFORT, 24 Julai (Bernama) -- Sabah bakal mempunyai sebuah hospital pakar pertama di pedalaman Beaufort yang menelan kos RM24 juta, dijangka dibina di daerah itu dalam tempoh terdekat.

Masyarakat Diminta Fahami Keadaan Perintah Berkurung - Wan Junaidi
SEMPORNA, 24 Julai (Bernama)--Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar meminta masyarakat khususnya di enam daerah di Zon Selamat Timur Sabah (ESSzone) agar memahami keadaan dan memberi kerjasama penuh kepada pihak keselamatan semasa arahan perintah berkurung.

Masyarakat Dipelawa Sertai Program Sukarelawan Koreksional
KOTA KINABALU, 24 Julai (Bernama) -- Jabatan Penjara Sabah mempelawa masyarakat menyertai program Sukarelawan Koreksional bagi memberi sokongan dan dorongan kepada banduan.

Ketua Polis Daerah Di Kawasan ESSZone Digesa Cari Pelbagai Inisiatif Baharu Banteras PATI
TAWAU, 23 Julai (Bernama) -- Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Jalaluddin Abdul Rahman menggesa semua ketua polis daerah di kawasan Zon Selamat Timur Sabah (ESSZone) mempertingkatkan usaha serta mencari pelbagai inisiatif baharu untuk membanteras kemasukan pendatang asing tanpa izin (PATI) di kawasan masing-masing.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ]

 

©2014 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel