English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

Keselamatan Tawau Perlu Diperkukuh Elak Jadi Transit Jenayah Rentas Sempadan
TAWAU, 1 Dis (Bernama) -- Keselamatan di Tawau perlu diperkukuhkan bagi mengelak ia menjadi kawasan transit kegiatan jenayah rentas sempadan, kata Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Jalaluddin Abdul Rahman.

Airasia Mula Operasi Di Terminal 1 KKIA Esok
KUALA LUMPUR, 30 Nov (Bernama) -- AirAsia akan menjalankan operasi dari Terminal 1 Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (KKIA) mulai 1 Dis, 2015.

Perketat Kawalan Barangan Bersubsidi, Elak Diseludup Ke Negara Jiran
TAWAU, 30 Nov (Bernama) -- Pihak berkuasa tempatan diminta memperketatkan kawalan barangan bersubsidi di daerah itu bagi mengelak berlakunya penyeludupan barangan tersebut ke negara jiran contohnya Indonesia.

Perketat Kawalan Barangan Bersubsidi, Elak Diseludup Ke Negara Jiran
TAWAU, 30 Nov (Bernama) -- Pihak berkuasa tempatan diminta memperketatkan kawalan barangan bersubsidi di daerah itu bagi mengelak berlakunya penyeludupan barangan tersebut ke negara jiran contohnya Indonesia.

FSI Bantu Kerajaan Negeri Dalam Perancangan Dan Gubal Dasar Untuk Sabah
KOTA KINABALU, 29 Nov (Bernama) - Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman memuji peranan yang dimainkan oleh Persekutuan Industri Sabah (FSI) dalam membantu kerajaan negeri membuat perancangan dan menggubal dasar.

Kerajaan Negeri Komited Bangunkan Projek Yang Jadi Keutamaan Rakyat Di Semporna
SEMPORNA, 29 Nov (Bernama) -- Kerajaan negeri komited membangun serta mendahulukan projek yang menjadi keutamaan dan keperluan rakyat di Semporna berbanding pembinaan Jambatan Pulau Bum-Bum, kata Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman.

Penantian 30 Tahun Peneroka Tanah Di Mount Pock Dan Nagos Untuk Geran Berakhir
SEMPORNA, 29 Nov (bernama) -- Penantian lebih 30 tahun oleh 745 peneroka tanah di Mount Pock dan Nagos di sini akhirnya berhasil apabila menerima geran komunal yang diserahkan Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman.

Tengku Faridah Berazam Perluas Projek Pemprosesan Strawberi
KOTA SAMARAHAN, 29 Nov (Bernama) -- Pemenang anugerah Peladang Jaya Wanita Peringkat Kebangsaan 2015, Tengku Faridah Tengku Hussain tidak mahu terlalu bangga dengan kejayaannya setakat ini, sebaliknya berazam untuk membesarkan lagi projek pemprosesan strawberinya serta menaik taraf kebun sayur yang sedang diusahakannya.

UMP, Yayasan Sabah Jalin Kerjasama Strategik Pembangunan Akademik
PEKAN, 28 Nov (Bernama) -- Universiti Malaysia Pahang (UMP) hari ini, menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan Yayasan Sabah sebagai persetujuan untuk menjalin kerjasama strategik dalam pembangunan akademik.

40 Kanak-Kanak Ikuti Program Khatan IPD Tawau
TAWAU, 28 Nov (bernama) -- Empat puluh kanak-kanak menyertai majlis berkhatan beramai-ramai yang diadakan di Ibu Pejabat Polis Tawau dekat sini hari ini.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ][ 6 ][ 7 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel