English Version
Utara Selatan Timur Tengah Sabah &Sarawak
|Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
menu utama
laman utama
senarai berita
arkib berita
pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

Agenda Pembangunan Majukan Sabah, Bela Nasib Rakyat Dipergiat - Musa Aman
KOTA KINABALU, 1 Okt (Bernama) -- Kerajaan Negeri Sabah akan terus mempergiat agenda pembangunan memajukan negeri ini dan membela nasib rakyatnya bagi memastikan mereka menikmati kesejahteraan dan kemakmuran, kata Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman.

ADUN Sugut Sumbang RM30,000 Kepada Masjid Tia Jia, Linxia
KOTA KINABALU, 1 Okt (Bernama) -- Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sugut, Datuk James Ratib menceriakan jemaah Masjid Tia Jia, Linxia, China apabila menyumbang 50,000 yuan (RM30,000) sewaktu kunjungan delegasi Dewan Undangan Negeri Sabah.

Perkhidmatan Doktor Udara Lawatan Klinik Bergerak Sahaja Dihentikan - JKN Sabah
KOTA KINABALU, 30 Sept (Bernama) -- Pemberhentian Perkhidmatan Doktor Udara (PDU) di Sabah hanya melibatkan lawatan klinik bergerak manakala perkhidmatan pemindahan pesakit dan kes kecemasan menggunakan helikopter akan diteruskan.

30 Peratus Kapal Nelayan Di Lahad Datu, Kunak, Semporna, Dicadang Ada Anggota Keselamatan
TAWAU, 30 Sept (Bernama) -- Gabungan Persatuan Perikanan dan Kapal Nelayan Sabah mencadangkan agar 30 peratus daripada kapal-kapal nelayan yang beroperasi di laut ditempatkan satu atau dua anggota keselamatan pada satu-satu masa.

Isu Zika Tak Jejas Industri Pelancongan Sabah
KOTA KINABALU, 30 Sept (Bernama) -- Industri pelancongan di Sabah setakat ini tidak terjejas walaupun terdapat satu kes Zika yang dilaporkan di negeri itu

Mayat Pekerja Ladang Hilang Di Sungai Jeroco Ditemui Dengan Kesan Gigitan Buaya
KINABATANGAN, 30 Sept (Bernama) -- Seperti yang dikhuatirkan sebelum ini, mayat pekerja ladang yang hilang ketika memukat ikan di Sungai Jeroco di sini semalam ditemukan pagi tadi dengan kesan gigitan buaya.

Mayat Pekerja Ladang Hilang Di Sungai Jeroco Ditemui
KINABATANGAN, 30 Sept (Bernama) -- Mayat pekerja ladang yang hilang ketika memukat ikan di Sungai Jeroco di sini semalam ditemukan pagi tadi.

Kerajaan Sabah Hargai Sumbangan Artis Kepada Masyarakat - Musa
KOTA KINABALU, 29 Sept (Bernama) -- Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman berkata kerajaan negeri sentiasa menghargai sumbangan golongan artis kepada masyarakat dan pembangunan industri hiburan di negara ini.

Sabah Sasar 13 Emas Pada Kejohanan SOPMA Ke-19
KOTA KINABALU, 28 Sept (Bernama) -- Sabah yakin mampu mencapai sasaran 13 emas pada kejohanan Sukan Orang Pekak Malaysia (SOPMA) Ke-19 di Sarawak sekaligus optimis mengekalkan status juara keseluruhan yang dirangkul pada 2014.

Nelayan Esszone Perlu Pasang Sistem AIS Untuk Keselamatan - Nur Jazlan
TAWAU, 28 Sept (Bernama) -- Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Nur Jazlan Mohamed menyarankan nelayan di Zon Selamat Pantai Timur Sabah (Esszone) memasang Sistem Pengenalan Automatik (AIS) pada bot masing-masing bagi tujuan keselamatan.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ]

 

 

©2016 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel