English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

Sabah Rancang Laksana Dua Lagi Perkhidmatan Dalam Talian Tahun Ini
KOTA KINABALU, 27 April (Bernama) -- Kerajaan Negeri Sabah merancang melaksanakan Sistem Pengurusan Baucar Bersepadu online (e-sisvot) dan Sistem Pengeluaran Lesen Perniagaan (e-lesen) pada tahun ini, kata Menteri Pembangunan Luar Bandar Sabah Datuk Radin Malleh.

Masyarakat Berbilang Kaum Di Malaysia Perlu Terus Bersatu Padu
SEMPORNA, 26 April (Bernama) -- Anggota Parlimen Semporna Datuk Seri Mohd Shafie Apdal meminta masyarakat berbilang kaum, budaya dan agama di Malaysia, khususnya di Sabah terus bersatu padu untuk mempertahankan keamanan dan keharmonian yang dikecapi selama ini.

Imigresen Tingkatkan Usaha Halang Labuan Dijadikan Transit Ke KL
LABUAN, 25 April (Bernama) -- Jabatan Imigresen Labuan berjaya menggagalkan percubaan untuk menjadikan Labuan sebagai pusat transit ke ibu negara, Kuala Lumpur.

Lebih 400 Perahu Lepa Sertai Pesta Regatta Lepa Ke-22
SEMPORNA, 25 April (Bernama) -- Pesta Regatta Lepa 2015, lebih meriah dengan penyertaan lebih 400 perahu lepa dan ia merupakan penyertaan terbesar pesta air itu sejak diadakan 22 tahun lepas.

Sambutan Hari Anzac Perkukuh Hubungan Rakyat Australia Dan Malaysia
SANDAKAN, 25 April (Bernama) -- Sambutan Hari Anzac yang disambut setiap tahun pada hari ini di Taman Peringatan Sandakan menjadi landasan penting dalam memperkukuh lagi hubungan antara rakyat Australia dan Malaysia.

32 Pasukan Bersaing Rebut RM10,000 Pada Kejohanan Terbuka Dart Kinabatangan
SANDAKAN, 24 April (Bernama) -- Sebanyak 32 pasukan termasuk dua dari luar negara bersaing pada Kejohanan Terbuka Dart Kinabatangan yang memulakan saingan pada hari ini hingga Ahad.

Rakyat Mesti Rasional Dengar Penjelasan Kerajaan Berhubung CBP - Salleh
KOTA BELUD, 24 April (Bernama) -- Orang ramai perlu berwaspada terhadap percubaan pembangkang membentuk persepsi negatif rakyat terhadap sistem Cukai Barang dan Perkhidmatan (CBP), kata Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Sabah, Datuk Seri Dr Salleh Tun Said.

Pegawai SB Kaji Panggilan Yang Dipintas Selepas Tugasan Ops Daulat
KOTA KINABALU, 24 April (Bernama) -- Seorang pegawai penyelaras operasi Cawangan Khas (SB) memberitahu Mahkamah Tinggi di sini hari ini beliau menganalisis semula produk pintasan komunikasi terhadap suspek yang ditahan selepas selesai tugasannya pada Ops Daulat.

YPM Sumbang RM80,000 Untuk Program Kelas Bimbingan Di Semporna
SEMPORNA, 24 April (Bernama) -- Yayasan Pelajaran MARA (YPM) telah menyumbangkan sebanyak RM80,000 untuk melaksanakan program kelas bimbingan kepada 100 pelajar tingkatan lima dari lapan buah sekolah di Semporna.

Kes Samun Bersenjata Api Di Kinabatangan, Polis Jejaki Tujuh Lelaki
SANDAKAN, 24 April (Bernama) -- Polis sedang menjejaki tujuh lelaki warga asing untuk membantu siasatan dua kes samun bersenjata api dan bunuh di Ladang Tong Sang Plantation serta Ladang Malangking di Kinabatangan pada 13 April dan 17 April lepas.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel