English Version
Utara Selatan Timur Tengah Sabah &Sarawak
|Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
menu utama
laman utama
senarai berita
arkib berita
pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

80 Saman Dalam Op Samseng Jalanan, Op Mabuk Di Kota Kinabalu
KOTA KINABALU, 4 Dis (Bernama) -- Polis mengeluarkan sebanyak 80 saman atas pelbagai kesalahan trafik termasuk kesalahan melebihi had laju dalam Op Samseng Jalanan dan Op Mabuk di sekitar bandar raya ini pada Sabtu dan awal hari ini.

Promosi Pusat Selaman Di Sabah Menerusi Kempen 'End In Sipadan'
KOTA KINABALU, 3 Dis (Bernama) -- Pejabat Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia (MOTAC) Sabah hari ini melancarkan kempen menyelam 'End In Sipadan' dalam usaha menarik lebih ramai penyelam tempatan dan asing untuk meneroka destinasi menyelam terbaik di seluruh Sabah.

Musa Aman Cabut Undi PR1MA Di PWTC
KUALA LUMPUR, 2 Dis (Bernama) -- Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman hari ini melakukan 20 cabutan undi bagi pemilik rumah projek Perbadanan Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) di Woodford Estate, Beaufort, Sabah.

Juragan Dan Anak Perahu Warga Filipina Ditahan Seludup Minyak Petrol
LAHAD DATU, 2 Dis (Bernama) -- Pasukan Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom) menahan dua individu dipercayai juragan dan anak perahu warga Filipina yang cuba menyeludup keluar 16 jerigen petrol di perairan Laut Kerindingan, Semporna pada Rabu lepas.

Filipina Tempatkan Seorang Pegawai Liaison Di Kota Kinabalu
LAHAD DATU, 1 Dis (Bernama) -- Filipina bersetuju untuk menempatkan seorang pegawainya di Kota Kinabalu yang bertindak sebagai Liaison (pegawai perhubungan) untuk memudahkan Malaysia berhubung dengan pihak berkuasa di Filipina, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Pemandu Rentung Kereta Berlanggar Dengan Bas Ekspres
SANDAKAN, 1 Dis (Bernama) -- Seorang pemandu kereta rentung selepas kenderaan yang dipandunya berlanggar dengan sebuah bas ekspres di Jalan Kem Tentera dekat sini, awal hari ini.

Umno Sabah Akan Hayati, Terjemahkan Mesej Presiden - Musa
KOTA KINABALU, 1 Dis (Bernama) -- UMNO Sabah akan pastikan semua mesej dan penegasan Presiden UMNO Datuk Seri Najib Tun Razak dalam ucapan dasar pada Perhimpunan Agung UMNO 2016 hari ini, dihayati dan diterjemahkan.

APMM Sabah Bakal Terima Kapal OSV Dari Jepun Tahun Depan
KOTA KINABALU, 1 Dis (Bernama) -- Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Wilayah Sabah bakal menerima satu daripada dua kapal peronda pesisir pantai (OSV) dari Jepun awal tahun depan, bagi meningkatkan keupayaan operasi agensi terbabit.

Pemandu Rentung Kereta Berlanggar Dengan Bas Ekspres
SANDAKAN, 1 Dis (Bernama) -- Seorang pemandu kereta rentung selepas kenderaan yang dipandunya berlanggar dengan sebuah bas ekspres di Jalan Kem Tentera dekat sini, awal hari ini

JTU Sabah Rekod RM11.975 Bilion Urus Niaga Tanah Menerusi LaDESS
KOTA KINABALU, 30 Nov (Bernama) -- Jabatan Tanah dan Ukur (JTU) Sabah merekodkan urus niaga tanah bernilai RM11.975 bilion pada tahun lepas yang dijalankan menerusi Sistem Penyerahan Elektronik Urusan Tanah (LaDESS).

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ][ 6 ]

 

 

©2016 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel