English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

Jangan Buat Spekulasi Siasatan SPRM Terhadap Seorang Ketua Umno Bahagian
KOTA KINABALU, 30 Sept (Bernama) -- Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman meminta semua pihak supaya tidak membuat spekulasi berhubung siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ke atas seorang Ketua Umno Bahagian di Sabah.

Sederet 10 Pintu Kedai Papan Musnah Dalam Kebakaran Di Tawau
TAWAU, 30 Sept (Bernama) -- Sederet 10 pintu kedai papan dua tingkat di Jalan Dunlop di sini, musnah dalam kebakaran Isnin malam.

Polis Marin Tahan Tiga Lelaki Langgar Arahan Perintah Berkurung Di Semporna
TAWAU, 29 Sept (Bernama) -- Pasukan Polis Marin (PPM) menahan tiga lelaki kerana melanggar arahan perintah berkurung di perairan Semporna, dekat sini pada Ahad.

Kerajaan Cari Jalan Penyelesaian Isu Hak Tanah Di Kampung Sinurai, Ulu Sugut
RANAU, 29 Sept (Bernama) -- Kerajaan negeri akan berusaha mencari penyelesaian terbaik bagi menangani isu hak dan pengurusan tanah yang dihadapi penduduk di Kampung Sinurai, Ulu Sugut dekat sini.

Penyediaan Prasarana Sekolah Luar Bandar Sabah Perlu Diberi Tumpuan - Musa
SANDAKAN, 29 Sept (Bernama) -- Prasarana sekolah di luar bandar dan pedalaman negeri ini perlu diberi tumpuan utama oleh Kementerian Pendidikan bagi merapatkan jurang perbezaan dalam bidang pendidikan dengan sekolah di bandar, kata Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman.

Pembinaan Menara, Talian Penghantaran Segaliud-Seguntor Perkukuh Bekalan Elektrik Timur Sabah
SANDAKAN, 26 Sept (Bernama) -- Pembinaan menara dan talian penghantaran Segaliud-Seguntor bakal mengukuhkan lagi sistem pembekalan elektrik di timur negeri ini.

Jambatan Sungai Liwago Sebahagian Daripada Jalan Cadangan Menghubungkan Empat Kampung
RANAU, 26 Sept (Bernama) -- Jambatan Sungai Liwago sepanjang 80meter di Ranau merupakan sebahagian projek jalan yang dicadangkan bagi menghubungkan Kampung Sungangon, Kg Terikon, Kg Bunakon dan Kg Lungkidau dengan lebih 3,000 penduduk, kata Menteri Pembangunan Sumber dan Kemajuan Teknologi Maklumat Datuk Siringan Gubat.

Sebanyak 21 Kedai Rakyat Borneo Mart Akan Dibuka Di Sabah
SANDAKAN, 26 Sept (Bernama) -- Sebanyak 21 unit Kedai Rakyat Borneo Mart akan dibuka di Sabah sepanjang tahun ini.

JKR Pastikan Jalan Raya Sepanjang 21,136 Km Di Sabah Sentiasa Dalam Keadaan Baik
TAWAU, 26 Sept (Bernama) -- Jabatan Kerja Raya Sabah akan sentiasa memastikan jalan raya sepanjang 21,136 kilometer di negeri ini berada dalam keadaan baik, kata Pengarahnya Datuk John Anthony.

Kementerian Pantau Program Anjuran Perwani - Azizah
KOTA KINABALU, 25 Sept (Bernama) -- Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat memantau program kemasyarakatan dilaksanakan Kumpulan Komuniti Perwani 1Malaysia (Perwani) bagi memastikan keberkesanan program berkenaan.

[ 1 ][ 2 ]

 

©2014 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel