English Version

Utara Selatan Timur Tengah Sabah & Sarawak
| Kembali ke Bernama.com | Peta Laman | Maklum Balas | Hubungi Kami |
Menu Utama
Laman Utama
Senarai Berita
Arkib Berita
Pautan
Lain-lain Pautan
Kerajaan Negeri Sabah
Ketua Menteri Sabah


Berita Sabah

69 Keluarga Mangsa Kebakaran Di Kampung Sentosa, Hill Top Terima Bantuan
TAWAU, 31 Mac (Bernama) -- Sebanyak 69 keluarga mangsa kebakaran di kampung Sentosa, Hill Top di sini, menerima bantuan berupa wang tunai dari Pusat Zakat Sabah.

Ibu Pejabat Jabatan Bomba Labuan Dibina Tahun Ini
LABUAN, 30 Mac (Bernama) -- Kerajaan meluluskan pembinaan ibu pejabat Jabatan Bomba dan Penyelamat Labuan yang baharu dan kerja asas akan bermula tahun ini.

KYS Kekal Rakan Strategik Kerajaan Negeri - KM Sabah
KOTA KINABALU, 30 Mac (Bernama) -- Kumpulan Yayasan Sabah (KYS) tetap relevan sebagai rakan strategik kerajaan negeri ke arah peningkatan sosioekonomi dan kesejahteraan rakyat, kata Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman, Isnin.

Pekerja Ladang Hilang Di Sungai Kinabatangan Dipercayai Dibaham Buaya
KINABATANGAN, 30 Mac (Bernama) -- Seorang pekerja ladang kelapa sawit hilang dipercayai dibaham buaya ketika memancing di Sungai Kinabatangan di Kampung Sangau, Ahad.

Dua Beranak Rentung Dalam Kebakaran Kilang Perabot Di Penampang
KOTA KINABALU, 30 Mac (Bernama) -- Dua beranak rentung dalam kejadian kebakaran awal hari ini melibatkan sebuah kilang perabot dan dua kilang membaiki sofa, di Mogonibong, Bahang, Penampang.

Perintah Berkurung Di ESSZone Dilanjut Sehingga 15 April
KOTA KINABALU, 30 Mac (Bernama) -- Perintah berkurung di perairan enam daerah di Zon Keselamatan Pantai Timur Sabah (ESSZone) dilanjut mulai 31 Mac hingga 15 April.

29 PATI Warga Filipina Ditahan Dalam Ops Di Kota Kinabalu
KOTA KINABALU, 28 Mac (Bernama) -- Sebanyak 29 Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI) warga Filipina ditahan dalam Operasi Bersepadu di kawasan perumahan setinggan Sukang Mapai, Luyang dan perumahan setinggan, Sembulan awal pagi Sabtu.

Malaysia Sertai Program Pertukaran Pendidikan Alam Sekitar Menerusi Sidang Video
RANAU, 28 Mac (Bernama) -- Empat negara akan mengambil bahagian dalam program pertukaran pendidikan alam sekitar di bawah Projek Eksperimen Pendidikan Kiyosato Jepun (KEEP) bersama Rainforest Discovery Centre (RDC) menerusi sidang video pada tahun ini.

Adun Bugaya Sumbang RM100,000 Kepada Mangsa Kebakaran Kampung Bangau-bangau
SEMPORNA, 28 Mac (Bernama) -- Sebanyak 297 ketua isi rumah mangsa kebakaran di Kampung Bangau-Bangau di sini, menerima wang tunai RM100,000 sumbangan peribadi anggota Dewan Undangan Negeri Bugaya Datuk Ramlee Marhaban.

Kerajaan Beri Keutamaan Program Bantuan Manfaat Rakyat - Musa Aman
SANDAKAN, 27 Mac (Bernama) -- Kerajaan menitikberatkan pelaksanaan program yang diyakini berguna dan bermanfaat kepada rakyat dan negara, kata Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman.

[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ]

 

©2015 BERNAMA. Semua Hak Cipta Terpelihara. Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Bahan ini tidak boleh diulang terbit, ulang siar, tulis kembali atau diulang edar melainkan dengan kebenaran bertulis dari pihak BERNAMA.
Paparan terbaik menggunakan Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 dalam resolusi 1024 x 768 piksel